Criatures 18/02/2013

Benvolguda Mónica Cruz:

3 min

-

La germana de l’actriu Penélope Cruz, les dues embarassades en aquest moment, ha publicat al seu bloc una declaració d’intencions sobre la lactància materna.

-

Em va causar sorpresa que et declaressis pro-lactància en plena gestació, sé que tens un bon exemple a casa i suposo que no hi ha millor model a seguir que el d’una germana gran que ha alletat de manera prolongada. Està molt bé que tinguis ganes d’alletar, molt i molt bé i de fet la motivació és un dels grans motors per aconseguir una lactància d'èxit, però malauradament no ho és tot. Permetem que et guiï una mica en aquest nou planeta en el que aviat aterraràs petita Padawan. Hi ha coses relacionades amb la lactància, que no ho semblen i que et podries plantejar controlar o com a mínim informar-te'n:

Busca opcions per aconseguir la millor benvinguda per la teva criatura. Com més respectat és el part més fàcil és l’inici de la lactància. La súper força que et regala un part respectat et permet moure el món al teu caprici!

Que pensis en conservar les cèl·lules del cordó demostra que saps una part de la història però que mai t’han explicat la segona icom n’és d’important deixar bategar el cordó umbilical abans de tallar-lo perquè així la criatura pugui rebre tota la sang que li cal i que li evitarà una indesitjada anèmia.

Pediatres, si poguessis (em sembla que no vius prop de Barcelona precisament) et recomanariaun pediatra com aquest Carlos González del que parles o de la meva estimadíssima pediatra Maria Antònia Simon. Busca un bon patòleg pel teu nadó (que he llegit que ets una mica aprensiva) algú que el pugui tractar però quea la vegada sigui persona, que us sàpiga respectar en les vostres decisions i escoltar les vostres preferències i molt important, no es fiqui on no el demanen: on dorm la criatura, fins quan el penses alletar... En definitiva temes que no són de la seva incumbència.

Com has descobert, la lactància és un procés instintiu per les criatures, per comprovar-ho només cal agafar en braços a una criatura alimentada amb biberó i que té gana, i encara que no hagi pres ni una gota dellet materna rastrejarà instintivament cap al pit! Però no ésigual d’instintiva per nosaltres que sovint ens veiem atrapades en la cultura del biberó i en les incerteses sobre la nostra capacitat productiva.

Espero que a aquesta xerrada que has rebut en segueixin moltes més, o que comencis a visitar de manera regular (sí, abans de parir és el millor moment)a un grup de suport a la lactància, estic segura que hi seràs benvinguda.

Aprofita per llegir tots els llibre d’aquest senyor anomenat Carlos González, que no vegis com escriu i com parla! De fet moltes (i a risc que s’enfadi) l’anomenen Déu i no perquè seguim la seva paraula al peu de la lletra sinó pel seu sentit comú, pel seu coneixement profund rigorós i científic de la lactància. Si potsdevora tots els seus llibres idesa’ls en lloc segur perquè estic segura que els consultaràs en més d’una ocasió.

I potser no cal fer cas a tota la família però escolta, parla ipregunta a la teva germana. De fet li he dedicat dues entrades del bloc a ella i la seva lactància i l'enrenou que va generar que corrés per la xarxa que no volia alletar i després que la seva sogra expliqués a tort i dret que ta germana era la millor mare del món per alletar durant 10 mesos. No ho dubtis, ella et pot oferir una master class!

I sí, és evident i innegable que alletar té beneficis (molts) per tu per la teva criatura, per el medi ambient, per la societat... Però si realment vols alletar fes-ho per tu, fes-ho perquè t’agrada, fes-ho perquè els nostres pits serveixen per produir llet, fes-ho per gaudir-ho... Els beneficis de la lactància són només un bonus track!

Mónica intueixo que ets una dona decidida i valenta, de fet dir alt i clar per aquestes contrades que has optat per ser mare per inseminació és tota una declaració de principis,i tinc la sensació que aconseguiràs tot el que vols però des de la teva posició, en el fons privilegiada, lluita per aconseguir-ho i ves donant exemple del que les dones som capaces de fer, perquè per moltes dones joves i adolescents ets i seràs un exemple a seguir.

stats