Personetes Creatives

Enric Bastardas

El pitjor pare del món (en homenatge a Anna Manso): L'escola...

Aquest post està dedicat, sobretot, als pares....Segurament tot el que escriuré avui, també es pot extrapol.lar a les mares, i sino, llegiu els posts de l'Anna Manso, que s'autoconsidera "La pitjor mare del món"!!!!!

El que vull aconseguir, és que, "oh, pares del món...no us sentiu sols, que tots ens hi hem trobat!!!!!!!".

I quan dic tots ens hi hem trobat, vull dir, amb aquelles mirades inquisidores de la gent quan veu un nadó (i no tan nadó) sol amb el seu pare! A mi també m'han fet sentir el pitjor pare del món!!! Us exposaré uns quants casos que m'han passat i si vosaltres en teniu més...siusplau...poseu-me'ls i així em sentiré millor...Gràcies!!!!!!!

Avui...L'ESCOLA...o LA LLAR D'INFANTS...

Arribeu el matí a l'escola amb el vostre nen/a i quan li doneu la carmanyola amb el seu entrepà i/o galetes de xocolata, resulta que és el dia que toca fruita...upssssss!!!!! També hi ha la varietat: avui no tocava portar esmorzar perquè és l'aniversari de "qualsevol nen/a" i ja porta coca!!!! Doncs res, ja em menjaré jo l'entrepà-de-pa-bimbo-amb-oli-i-sense-tomàquet-perquè-no-li-agrada-amb-formatge-que-li-he-fet-amb-tot-l'amor...

O li aconseguiu posar la bata després de perseguir-lo per tot el passadís de l'escola, aixecar-lo perquè s'ha tirat a terra, tret el jersei de màniga llarga que li va mig petit i se li enganxa a les orelles quan li passa pel cap, descordar-li la bata una vegada perquè els botons no concorden...i quan entra a classe, tots van sense bata perquè és el dia que fan gimnàstica...upsssssss!!!!

O...avui tocava portar les fulles perquè és la tardor, les flors perquè és primavera, la sorra perquè és estiu i la neu perquè és hivern!!!!!! I tu no hi has pensat i no portes res d'això!!!!

O arribes a l'escola i veus que el teu nen va despentinat, amb la cara bruta de xocolata i la roba, ja, mig bruta...i et passen pel costat la resta de nens amb els seus pares/mares ben nets (pares i fills), pentinats, polits...i jo quan he sortit de casa i he tancat la porta, ja estava suant!!!! I no m'he despentinat perquè...no tinc cabells!!! Ja m'agradaria!!!!!

I jo penso...com s'ho fan!!!! Es lleven a les 6 del matí??? Perquè jo just tinc temps de preparar les seves coses i no descuidar-me el nen a casa!!!! Algun dia arribaré a l'escola sense nen...ja m'ho veig a venir. Me'l imagino assegut al seu llit esperant que li posi les sabatetes i jo a l'escola sense ell!!!!!

O et truquen de l'escola que, siusplau, t'emportis el cotxet perquè hi ha formigues ja que un dia hi va quedar un tros d'entrepà o de galeta de xocolata (sempre dic galeta de xocolata perquè quan tens fills TOTES les galetes són de xocolata...la resta despareixen!!!!). NOTA: això no m'ha passat a mi, és clar!!! M'ho han dit!!!!

Per evitar aquests problemes, l'escola penja tota una sèrie de notes al costat de la porta de l'aula, amb nom d'animalet, del teu fill, on hi posen totes les activitats i coses a portar durant els propers dies. Jo hi faig una foto, però llavors, quan arribo a casa amb el nen (i el petit) ja no m'en recordo de mirar-la i m'oblido que l'he fet. Llavors em poso un recordatori al calendari de que he fet una foto del que he de portar...però moltes vegades no penso a mirar el recordatori. Per tant, el més aconsellable és portar el "kit de pare despistat": esmorzars varis amb entrepans, galetes, fruita, sucs; roba variada; bolquers; pinta, colònia i toallitas; un nen de recanvi per si te'l deixes a casa i que no hagis de tornar, i, sobretot sobretot...fulles, flors, sorra i neu, però aquesta aneu-la canviant perquè es fon molt de pressa...casum l'ou!!!!

Jo, el que he fet aquest any per compensar les meves mancances, és presentar-me a l'entrevista amb la mestra del Martí, una setmana abans del que tocava!!!!!! I ara no em mouré de l'escola fins dimecres que vé, ja que la mestra em va dir: "ara, no t'oblidis de venir el dia que toca!!!!" Com em coneix!!!!! Doncs ara acamparé a l'escola i segur que no me'n oblido...perquè ja hi sóc!!!! I em convertiré en "el millor pare del món"!!!!!