Criatures 04/04/2014

Aquells maleïts granets...

4 min

La varicel.la: aquella malaltia que tothom margina perquè és benigna (sobretot per qui no la té) però que fa que el teu nen no pugui anar a l'escola entre 7 i 10 dies i sembla que tingui la pesta... I no exagero...només arribar a l'hospital ens van deixar al rebedor de l'entrada perquè a la sala d'espera de pediatria hi havia nens susceptibles de ser "empestats" pel Nil...i ell corrent per allà i tocant-ho tot amb els seus granets...

Un cop rebuda la trucada maleïda de l'escola (vegeu post antic):"El Nil té granets"jo començo a resar i em dic a mi mateix: "que sigui acne, que sigui acne!". Descartat per l'edat del nen, la tesi de la varicel.la pren força vistos els antecedents de pandèmia de la seva classe... La Mariona i jo ens (des)coordinem i quedem a la Clínica perquè venim de llocs diferents...la Mariona de Barcelona i jo de Mediona...o era la Mariona de Mediona...o la Mediona de Barcelona...no ho sé...els dos estem estressats i jo segueixo repetint-me: "que sigui acne, que sigui acne!". Arribem a la clínica. Jo al sofà esperant la Mariona i el Nil, i ella caminant esperant trobar-me a mi i el Nil.Veieu que hi ha alguna cosa que falla??El Nil...encara és a la Llar d'Infants!!!!!! Jo venint de donar un curs de comunicació i de parlar de malentesos i distorsionadors de la mateixa, i no ens entenem amb la Mariona i ens deixem el nen a la classe...amb els seus grans i els seus virus (perquè és un virus no?) pol.linitzant la resta d'infants que queden sense passar la varicel.la, que deuen ser un o cap...

Eren més de les 14 hores i no havia ni esmorzat! Jo, a aquella hora, tenia tanta gana, que hagués agafat qualsevol nen de per allà a la vora per anar al metge i poder anar a dinar! Però no m'accepten la proposta! Arribem al metge i jo que li etzibo:"És acne, doctor?"Amb la seva mirada m'ho ha dit tot...no ho era...i a més es deu haver pensat que estava boig. I no ens enganyem, es veia d'una hora lluny que era varicel.la. Tampoc s'ha de ser en Poirot per descobrir que després de dies i dies de mossegades, abraçades, llepades vàries i altres activitats que no em puc ni vull imaginar-me entre 20 nens i nenes amb varicel.la o portadors de la mateixa, el Nil ho acabaria agafant! I ell que ens diu que pot sortir de casa però has d'avisar a tothom per si no volen que el seu fill s'infecti o per si volen que s'infecti (una mica com The Walking Dead però en dolent!!!). Em sembla que encarregaré un neó lluminós que indiqui:"Hola sóc el Nil i tinc varicel.la...m'hi voleu?"

I clar, llavors venen els consells. Sobretot Nil no et rasquis que et quedaran marques...i li dic jo, a un nen de 16 mesos que es menja els mocs i les galetes indistintament i que, a més, tinc els ulls tan vermells de fregar-me'ls per l'alèrgia, tot i saber que si segueixo així m'hauré de desenganxar la pupil.la i l'iris del meu puny, que tinc credibilitat zero per donar aquests consells... I, com sempre, he fet allò que diuen que no es faci quan estàs malalt: consultar a Internet! He llegit a la "internet" quepoden tenir entre 250 i 500 ampolles(que tampoc s'han mullat gaire!!! És com dir que pot tenir febre entre 37 i 45 graus o que pot tenir des de mal de cap fins a mal de peus,...) de promig. He sumat les que té el Nil i he aplicat un coeficientcorrector sobre la mida del seu cos de 16 mesos i, per tenir aquests grans, o n'hauria de tenir uns a sobre dels altres o hauríem d'incloure com a cos de Nil, el jersei i els pantalons...perquè sino, no sé com li poden cabre 500 grans...i mira que és endreçat, però no hi ha forma humana (ni alienígena) de posar-los!

I després arribo a buscar el Martí i em trobo un nen mig zombie pel malvat canvi d'hora i perquè encara no s'ha acostumat a deixar la migdiada, que ha dormit una hora i mitja, i que no sap si menjar-se el pambnocilla o fer-lo servir de coixí per acabar la migdiada...

I diuen que és millor passar-la de petit que de gran. Sí, clar, i diga-li això a un nen que pot ser que tingui 500 grans en un cos de mig metre quadrat de superfície...jo no li diré pas perquè no crec que el consoli gaire quan li comenci a picar tot plegat...i no es pugui rascar!!!

I ara tenim la missió que si l'ha de passar el Martí...que la passi ja...que sino estarem 20 dies sense escoles...i procurem que el Nil llepi molt el Martí...però molt que moltíssim!!!

I la idea desuper-mal-pare-que-t'hi caguesde portar el Nil a l'escola bo i maquillat dient: "Mira, ja no té cap granet" no m'ha ni passat pel cap...què us creieu?

(ACTUALITZACIÓ: A aquestes alçades del segon dia d'erupció ja no sé si tinc un nen amb granets o uns granets amb una miqueta de nen...i sort que jo ja l'he passat i només em pot agafat un herpes...que sino, quin patir!!!!)

stats