Criatures 01/11/2013

El canvi d'hora i la mare que l'ha parit…

3 min

Bé…suposo que ja sabeu per on anirà el meu post d’avui!!! Primer de tot, dir que no estic gens d’acord amb aquests canvis d’hora per estalviar energia. I us ho dic perquè a mi, aquests canvis d’hora no em suposen cap estalvi d’energia, en tot cas n’he de dedicar molta més…sobretot al Nil!!!!

Ja ho vaig avançar l’altre dia al meufacebooki al meutwitter…amb tots els avenços tecnològics que hi ha iningú ha posat botó dedicat a canvi d’hora als nadons?????

Anem per parts. Resulta que el dia del canvi d’hora, que fan amb nocturnitat per fer-ho més difícil, et diuen que guanyes una hora (amb el canvi de tardor, perquè compensa el de la primavera). I resulta que, gairebé sempre, és veritat. Quan ets jove i surts de festa, tens una hora més de festa, quan ets més gran, i no tens fills, tens una hora més per dormir, però quan tens fills…tot això canvia!!!! Ja no tens una hora més per dormir, sino que el fill, aliè a l’estalvi energètic que comporta aquest petit viatge en el temps, es lleva, exactament, una hora més d’hora!!! Per tant, a les cases amb nens l’energia no s’estalvia…es gasta!! I en gasta més el nen, el pare, i la mare. I si estàs de sort i el fill gran, com el Martí, és una marmota, com a mínim només t’has de preocupar del petit, el Nil.

Nosaltres hem fet números (podeu fer un Excel o un Numbers pels Apple-addictes) i si posem a un costat de la balança l’hora que hem guanyat i a l’altra costat, les hores que portem perdudes, crec que ja anem per -5 hores de son aproximadament…una hora per dia!!!!! Si fessin els números d’enrgia total guanyada i perduda, s’adonarien que al final el sumatori és zero, i no surt a compte canviar l'hora, i com més cases amb fills hi hagi, més es decanta a més despesa energètica en comptes d’estalviar-ne!

Com sempre quan hi ha canvi d’hora, l’endemà al matí vaig començar a canviar rellotges (la majoria ja es canvien automàticament: mòbils, ordinadors, tablets, TVs,…) però hi ha els clàssics microones, forn, termòstat que encara s’han de canviar a mà…i els rellotges!!!!Ahhhh!!! i els del cotxe que, com que canvies dos cops a l’any, no te’n recordes com es fa! I llavors t’adones que alguna cosa no funciona…que t’has deixat alguna coseta…però de seguida et marxa del cap. Què deu ser?? Alguna cosa important??? Només te n’adones (poseu música de pel.lícula de por aprofitant que és Halloween/Castanyada) l’endemà al matí…dilluns…les 6:00 del matí…i sents a la llunyania (depenent d’on tingueu l’habitació dels nens) uns gemecs…unes xerrameques…uns petits plors…unes mossegades a la barana del llit…uns petits crits (oximoron!)…et lleves…t’acostes a l’habitació dels nens…obres la porta sense fer soroll…a les fosques…i quan arribes al bressol del Nil (poseu el nom del vostre fill/filla)…i te’l trobes dret, amb els braços estirats, somrient i amb unes ganes de jugar que sembla que hagi dormit 24 hores seguides!!!!!! Maleït (de bon rollu)!!!Maleït canvi d’hora i maleït nen!!!

NOTA: els nens són molt macos, de debò us ho dic, però la seva bellesa és inversament proporcional a la foscor que hi ha al cel quan es lleven!!!!

Pares i mares del món…estic segur que la majoria de vosaltres us hi heu trobat aquests dies, i de mica en mica tornarem a la normalitat, però en el meu cas, el rellotge intern del Nil encara no s’ha acabat d’adeqüar i a les 19 hores plora perquè està fet pols i mort de son, i a les 6-6:30 del matí ja està carregat al 100 %. Com és que es carreguen tan ràpid les bateries d’un nen??? De vegades amb 5 minuts de dormir en tenen per tirar 5 o 6 hores més!! Algun fabricant de mòbils hauria d’estudiar com s’ho fan i portar-ho als smartphones, i, a canvi, els que fabriquen nens (opcions per a tots els gustos segons la religió/no religió a la que estigueu apuntats) haurien de reunir-se amb els fabricants de smartphones (Apple a poder ser) i posar-los el botó de canvi d’hora…connectat a internet…i que es faci automàtic per si se’t passa. I aprofitant l’avinentesa, podrien posar-los un mode AVIÓN i un ON/OFF

Algú ha descobert el botó per canviar l’hora dels vostres fills? Jo NO!! i l’he buscat…i molt!.

Això sí, busqueu-lo una bona estona i trobar-lo, no el trobareu, però el vostre nen/a es morirà de riure amb les pessigolles que li fareu mentre el busqueu!!!!

Feliç Castanyada/Halloween!!!!!

stats