Criatures 11/05/2017

Aquest any la cosa va de mans..."Cumplemans"

enric bastardas
2 min
"Cumplemans"

Vagi per davant que sé que l'última paraula del títol és incorrecta. Me l'he inventat. Amb tot el morro! Però és que penso que si falta una paraula per significar alguna cosa...perquè no ens la podem inventar?

2017. Aniversaris. Aquest any, la cosa va de mans. Al Martí i el Nil els agraden els números. Molt. A mi ja m'agradava molt el cálcul mental. I també recordo que se'm donava molt bé. Comptava ràpid. Compto ràpid. Ah, i parlo al revés. Per si algú encara no ho sabia. Doncs bé, amb Les Personetes Creatives ens passem el dia comptant. Una mica com el Comte Dràcula de Barrio Sésamo. Ho comptem tot. I aquest any. És un any de mans. És un any especial.

1- Jo, demà, dia 12 de maig, faig 9 mans. Senceres. Del tot. Ho podem comptar mà a mà. De 5 en 5. O amb les dues mans alhora. De 10 en 10. I una última que va sola. De 5. És el que fem amb el Martí i el Nil. Ja fa dies. A casa. Al cotxe.

2- La Mariona, el 14 de novembre, en fa 8. 8 de senceres. Una darrera l'altra. O una al costat de l'altra. De 5 en 5. O de 10 en 10. 8 mans. 8 mans són especials. Molt especials.

3- El Nil, el mateix dia que la Mariona, el 14 de novembre, en fa 1. Una de sencera. La seva primera mà. I li fa molta il.lusió. Moltíssima. Fer mans és especial. Sobretot quan ets petit o petita. Serien "Cumplemans" en comptes de "Cumpleanys". Sempre m'ha agradat més la paraula "Cumpleaños" que "Aniversari". La trobo més explícita. Més directa. Més bonica. Més emotiva.

4- Si sumem la mà del Nil, una, i les mans de la Mariona, 8, fan un total de 9, que són les que faig jo. I això només passarà aquest 2017. Compteu-ho, compteu-ho! És un "Cumplemans" molt especial. Únic.

5- I el Martí? El Martí fa dues mans i dos dits. I està content. Perquè és especial. És l'únic que no té "Cumplemans" aquest any. Fa 7 anys. El Martí cada any fa el número de l'última xifra de l'any en curs que estem. I li encanta. És diferent. I també li agrada. El 2017, 7 anys. El 2018, 8 anys. El 2019, 9 anys...i així anar seguint.

Els números són divertits. Donen molt de joc. Serveixen per comptar. Però sobretot, serveixen per connectar. Per compartir. Ens encanta comptar. I aquest any més que mai.

El 2017 és l'any dels "Cumplemans".

stats