Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Qui vol un còctel?

Sovint tenir fills adolescents comporta un patiment extra.

Com a pares sabem que l'alcohol està a l'abast dels nostres joves i tot i que els haguem inculcat des de petits un consum "responsable" és difícil controlar quin ús en fan.

Moltes vegades associem errònieament el beure alcohol amb divertir-se, desinhibir-se i en definitiva passar-ho bé sense complexos ni preocupacions, però no és cert. Bevem com un ritual més de socialització i apropament cap als altres, i el missatge que hem de tenir clar és que podem gaudir-ne més de la seva companyia si tenim la nostra consciència intacta.

Per això avui m'agradaria proposar-vos una manera diferent d'apropar-vos als vostres fills i obrir una miqueta el ventall d'opcions que hi ha per no consumir alcohol.

Ensenyant-los a fer Coctels amb alguns trucs professionals. Veureu que no són difícils d'aprendre i de segur que es quedaran bocabadats en veure a sons pares dominar els gots així.

És una alternativa de preparar begudes sense alcohol, i si aconseguim que almenys per una nit es plantegin preparar una festa amb aquesta consigna ja haurem guanyat molt.

Aquí us deixo algunes receptes fàcils i ideals per aquests dies de calor.

Conga

Gel, suc de taronja,suc de pinya, suc de taronja i una miqueta de granadina.

Parais

Suc de nabius,suc de pinya,2 Maduixes o melmelada de maduixa (1 cullerada),suc de llimona i granadina

kiwi.jpg Zoom

kiwi.jpg

Tortuga ninja

plàtan,pinya, crema de llet, kiwi i gel

Tropical

Plàtan (banana), pinya en trossos petits, taronja en trossos, meló en trossos, suc de poma, gel picati una culleretade sucre

Llimonada vermella

Suc de llimona natural colada, almívar o sucre, xarop de granadina, "Soda" i gel

I per donar un toc d'autenticitat podeu refredar el got o la copa, posar sucre en un plat, mullar la vora i untar-ho en el sucre perquè es quedi impregnada.

Que vagi de gust!