Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

La primera joguina del meu bebé

[youtube itsu4sENxvA]

El sentit de la vista proporciona gran quantitat d'informació sobre el nostre entorn. De fet, el fetus ja pot obrir els ulls i reaccionar a la llum en la setmana 26.

bebe-en-blanco-y-negro Zoom

bebe-en-blanco-y-negro

Al néixer, els bebés perceben informació visual a uns 30 cm (just la distància entre la seva carona i la de la mare quan estan mamant) però no poden discriminar detalls ja que encara no han desenvolupat les habilitats de focalització.

En els primers mesos, el que els crida l'atenció no és el color ni la forma sinó els contrastos. A mesura que es va desenvolupant el seu cervell observaran amb més atenció els volums i les formes, que aniran des de les més simples i planes fins a les més complexes.

Moltes vegades els pares bombardegen la cambra del bebé amb joguines i un decorat d’excesives coloraines pensant que estan estimulant adequadament al nen però ignoren que estan utilitzant molts estímuls que no s'adeqüen a les necessitats del nadó en els seus primers mesos.

Fins als tres mesos es recomanen joguines i materials de colors contrastats, blanc, negre i vermell que dibuixin formes geomètriques senzilles: espirals, cercles concètrics, punts gruixuts...

Començant el tercer trimestre ja podem incloure rostres i cares i un ventall més ampli de colors.

La manualitat d’avui està pensada per aquells pares i mares que están esperant el seu nadó, i volen preparar un regal molt especial i personal per això farem un coixinet tou, que podran tenir ben aprop i al apretar-ho farà un sorollet suau.

Estàdecorat amb formes senzilles que podran reconèixer des dels primers dies de vida.

L’ideal seria emprar teles de colors blancs i negres, però com veureu podeu fer-ho també de colors més llampants, l’important és que hi hagi contrast de tonalitats.

A més si voleu, podeu afegir unes gotetes del perfum de la mama, de ben segur que els encantarà!

Joguina Zoom

Joguina

Material

Escuma

Paper d’embalatge de bombolles

Teles de colors

Cola adhesiva