Criatures 23/09/2011

Si els estimes no fumis

2 min

Quan ets mare o pare quelcom canvia dins teu. És com una força descomunal que et fa que irracionalment facis el que sigui per protegir els teus fills de qualsevol mal.

A vegades però, passejant pel carrer veus que hi ha alguns pares, mares, avis, tiets o amics que els estan fet tant mal... i estic segura que se'ls estimen però potser no s'han parat a pensar en les repercussions que té la seva "conducta" en els petits... estic parlant de FUMAR. L'any 2000, l'OMS manejava les dades que al voltant de "700 milions de nens o almenys la meitat de la població infantil respiren aire contaminat pel fum del tabac". Segons les investigacions, els nens exposats al fum del cigarret fa que els: 1. Augmenti el risc de patir asma, bronquitis i malalties respiratòries. 2. Incrementen les al·lèrgies, no només durant la infantessa sinó també quan siguin adults. 3. Tenen més risc de patir CÀNCER. 4. Més probabilitats de ser addictes a drogues i altres substàncies en un futur. El seu cervell serà més dependent als efectes d'aquests compostos nocius. 5. Tenen més "números" de tenir problemàtiques de baix rendiment escolar, falta d'atenció i concentració. 6. Quan arribin a L'adultesa tenen més incidència a patir problemàtiques relacionades amb la fertilitat. 7. Otitis recurrents amb problemàtiques associades com retràs de la parla, dificultats amb el llenguatge... 8. Augment dels casos de mort sobtada del lactant. 9. Si la mare fuma durant l'embaràs hi ha també major índex de prematuritat, de néixer amb pes baix i retràs en el desenvolupament dels pulmons dins l'úter.

De fet és la pròpia OMS qui considera el tabac com una "tipologia" de maltractament infantil degut a les terribles conseqüències que té en els infants. http://ves.cat/aSKf Per totes aquestes problemàtiques que hem citat i per moltíssimes més que hi ha, no creieu que val la pena protegir als nostres fills?

stats