Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

El bebé Robot

Científics japonesos de la Universitat d'Osaka fa aproximadament un any vancrear un robot que simulava ser un nadó de 9 mesos.

Li deienNoby i és el fruit del treball de l'equip del professor d'enginyeria robòtica Minory Rostidaque compta amb el suport econòmic de l'Agència Japonesa de Ciència i Tecnologia.

Està cobert d'un material bastant similar a la pell humana , el seu pes és d'uns 7,9 quilograms imesura 71 centímetres.

robot-bebe-que-gatea.jpg Zoom

robot-bebe-que-gatea.jpg

Ara ens tornen a sorprendre amb la creació de dos nous companys: en Pneuborn-7II que imita a unpetit de 7 mesos,i enPneuborn-13 que fa el mateix amb un de13 mesos. Tot i que en aquests últims no s'hantreballat tant l'aparença final com podeu veure.

La creació d'aquests androides té com a objectiu conèixer els secrets que amaga el desenvolupament humà pel que comptaamb micròfons i càmeres per poder captar el que succeeix a la seva al voltant tal i com ho percep un nadó.

Opinions a part, el que és cert és que a casa nostra ja comptem amb joguines que simulen (i cada vegada amb trets més realistes) éssers vius.

Hi ha gossets i gatets que sembla que dormin i respirin, que caminen, lladren i fins i tot et segueixen.

Ninos i nines que fan pipi, caca, prenen la llet, et parlen, reaccionen amb la teva veu, canten...

I tot això m'ha fet reflexionar en si estem sent conscients de la repercussió que tenen en la imaginació del petits. Moltes vegades la meva àvia m'explica que de petita ella i les seves germanes es construïen les pròpies nines amb fang i utilitzaven les flors de la panotxa com a cabell (de fet jo mateixa n'havia fet alguna així amb les seves indicacions) ifeien pilotes de futbol amb quatre draps.

Em dóna la sensació que amb tanta joguina "realista" estem privant als nostres fills d'un dels bens més preuats: la seva imaginació.

El poder construir tot allò que vulguin sense més límits que els que es posin ells mateixos.