Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Som amics?

Tinc la gran sort de tenir aprop meu amics que conec des del parvulari. Vam creuar les primeres paraules amb 2 anyets i ara aprop dels 30 encara formen part de la meva vida.

Hem passat de tots colors, i tot i que al llarg dels anys cadascú ha anat fent la seva i hem fet nous amics, mai hem perdut el contacte. Quedem de tant en tant per fer un cafè i explicar-nos les nostres coses.

amics Zoom

amics

A mesura que ens fem grans, els amics prenen més rellevància en les nostres vides, i és sobretot a l'adolecència quan s'arriba al punt més alt de cohesió.

Com a pares és vital que des de ben petits motivem als nostres fills a fer amistats.Hem derespectar que en l'adolescència el grup d'amics passa a ser més important que la pròpia familia.

1) Les amistats proporcionen oportunitats per desenvolupar habilitats per resoldre conflictes. Els adolescents poden aprendre com acabar una baralla i encara ser amics.

2) Els amics proveeixen diversió i emoció als adolescents.

3) Els amics també es donen consells entre si. Els adolescents parlen de molts temes i problemesentre ells.

4) La lleialtat és un aspecte valuós quan es tracta d'amistat. Els adolescents estan sempre buscant aliats lleials que puguin ajudar-los a l'escola o en el seu veïnat.

5) Les amistats també proveeixen estabilitat durant temps difícils de tensió nerviosa o transició. És de molta ajuda per als adolescents tenir amics que estiguin vivint les mateixes experiències ja quepoden fer disminuir la sensació d'ansietat dels moments difícils.

Què passa quan els joves no tenen amics? Els adolescents sense amics tendeixen a sentir-se més solitaris i infeliços. Solen tenir nivells baixos de rendiment escolar i també pitjor autopercepció de l'autoestima .

Avui us proposo un braçalet de l'amistat que podeu ensenyar als vostres fills.