Criatures 18/05/2011

Setmana Internacional del Massatge Infantil

2 min

Aquesta setmana (del 16 al 22 de maig) és la Setmana Internacional del Massatge Infantil (SIMI).

Potser alguns de vosaltres haureu fet algun curs de massatge per nadons després que nasqués el petit, i és possible que fins i tot el continueu practicant a mesura que es fa gran. Per tots els pares són coneguts els beneficis del massatge en els menuts. http://ves.cat/aFfx L'any1973 la nord-americana Vimala Schenneiderera a l'Índiatreballant en un orfenat.

Va quedar impressionada en veure pels carrers com mares joves eren assegudes enmig dela brutícia amb els seus bebès als genolls mentrestantels donaven un amorós massatge i els cantaven.

Observant aquesta imatge va pensar: “això és molt més en la vida que el benestar material.Tot itenir tan poc, els ofereixen als seusnadons aquest regal d'amor i seguretat. Un regal queels potajudara convertir-se en bondadoses personesquan siguin grans”.

Amb tot això al cap, Vimala torna a Occident i crea el 1976 la tècnica dels cursos de Massatge Infantil on combina el mètode hindú, el suec, algunes idees de reflexologia i ioga (disciplina de la que havia sigut professora durant 10 anys).

En 1977 escriu el llibre“Massatge Infantil” i la primera edició del Manual d'Instructors de Massatge Infantil. A partir d'allí al costat de col·laboradors es dóna origen a Associació Internacional de Massatge Infantil (AIMI).

El propòsit del qual és: “promoure el massatge nutritiu i la comunicació mitjançant la formació, l'educació i la investigació perquè els pares, mares, cuidadors i nens siguin estimats, valorats i respectats en la comunitat mundial. En l'actualitat existeixen més de48 països integrats a AIMI entre els quals està Espanya des del 1994. Avui m'agradaria fer-vos cinc cèntims sobre algunes activitats que organitza la SIMI a Catalunyaper donar a conèixer el Massatge Infantil.

Taller de contes sobre la pell Lloc: Masnou, Biblioteca El Masnou (c/Pujades Truch 1) Dia: 19 de maig a les 18h Taller de Massatge Infantil 0-1mes Lloc: Pineda de Mar, Llar d’infants Carotes Dia: 20 de maig 2011 a les 15:30h Taller de contes sobre la pell Lloc: Pineda de Mar, Can Comas (Pza, Catalunya 3) Dia: 21 de maig a les 12:30h Xerradeta informativa sobre Massatge Infantil Lloc: Sabadell, Centre Cívic de Gràcia (Pza del treball S/N) Dia: 19 de maig a les 18h Taller de contes sobre la pell Lloc: Sant Vicenç de Montalt, Biblioteca de St. Vicenç de Montalt (Costa Brava 36) Dia: 18 de maig a les 17:30h Taller de Massatge Infantil Lloc: Sant Cugat del Vallés, Escola Bressol el Tricicle (Rovellat 41) Dia: 20 de maig a les 15:30h En aquesta direcció trobareumés propostes que hi ha arreu de Catalunya i Espanya.

http://www.masajeinfantil.es/joomla/

stats