Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Propostes pel dia del pare I

El veritable origen del 'Dia del Pare' sorgeix el 19 de juny de 1909 a Estats Units quan una donaanomenada Sonora Smart Dodd va voler homenatjar al seu pare, Henry Jackson Smart.

padre.jpg Zoom

padre.jpg

Aquest veterà de la guerra civil es va convertir en vidu quan la seva esposa (la mare de Sonora) va morir en el part del seu sisè fill. Vivienen una granja ruralde l'estat de Washington on Henry Jackson es va fer càrrec de l'educació de sis nens. Sonora es va adonar que el seu pare havia estat tot un exemple a seguir i va proposar la data del naixement del seu pare, el 19 de juny, per celebrar el Dia del Pare.

La idea d'instituir un Dia del Pare va ser acollida amb entusiasme per moltes persones en diversos comtats i ciutats, però no va ser fins a 1924 quan el president Calvin Coolidge va recolzar laproposta d'establir un dia nacional del pare.L'any 1966 el president Lyndon Johnson va signar una proclamació que declarava el tercer diumenge de juny com a dia del pare a Estats Units.

Aquesta festivitat se celebra en la majoria del continent americà el tercer diumenge de juny. La data canvia als països d'orígen catòlic, com el cas d'Espanya, que es relaciona el Dia del Pare amb la Festivitat de San Josep, pare de Jesús de Natzaret, que se celebra el 19 de març. En aquesta data, la família s'uneix per celebrar amb regals la labor dels pares i l'amor que se'ls professa.

I quin millor regal que allò que han fet els fills amb les seves manetes. Aquí us deixo unes propostes de targetes ben senzilles.