Pedra, paper, tisora

Meritxell Almirall López

Princeses de Disney per nens ben mascles

Les nostres criatures són primer persones, i després nens o nenes. Si com a pares considerem el gènere del nostre fill o filla com quelcom addicional contribuirem a que no sigui un factor limitador pels seus jocs.

Hi ha joguines de nens i joguines de nenes? Doncs no ho se, no crec que sigui la persona més indicada per respondre aquesta pregunta, és més crec que és una reflexió que hauríem de fer tots com a pares alhora de comprar els regals d'aniversari, de fer la carta els reis... inclús de compartir estones de joc amb ells.

És cert que sembla més fàcil en la teoria que en la pràctica, i que de totes totes està socialment millor vist una nena que jugui amb cotxes o a cowboys que no pas un nen que vulgui portar una diadema al cap o un vestidet de princesa.

Recordo no fa gaires dies, parlant amb la nostra tieta i explicant historietes de quan érem petits i ens relatava com el nostre cosí venia a jugar a casa nostra.

Li encantava provar-se les meves cintes del cabell, passejar les meves nines amb el cotxet i totes aquestes cosetes que tradicionalment són de nenes...

La meva tieta, per sort, sempre havia tingut molt clar que tant li era els gustos del seu petit, si volia portar un llacet al cap: un llacet; que sortia de casa amb un cotxet: doncs millor, deia, així practicarà per quan sigui pare... de totes maneres, ens explicava que el més curiós no era veure la cara de felicitat de mon cosí (orgullós amb la seva cinta color rosa barbie al cap), sinó la de les persones amb les que es creuava pel carrer, i la miraven com dient, "ai pobre nen! la seva mare segur que volia una nena i ara li compra cosetes roses".

D'això fa més de vint anys, però tot i així segueixo sense estar segura de si han canviat gaire les coses... doncs encara no he vist cap anunci del Nenuco en que surtin tot de nens "mascles" jugant-hi...

Avui doncs, us ofereixo algunes plantilles de nines de les princeses Disney per a que us les descarregueu per jugar amb les vostres criatures, siguin nens o nenes...

Ariel Zoom

Ariel

Bella Zoom

Bella

Pocahontas Zoom

Pocahontas

Jazmin Zoom

Jazmin