Lletra lligada

Mireia Esparza

Ja és estiu! Llegim?

Després d'una parada d'un parell de setmanes (pura supervivència a l'estressant final de curs... l'hem superat!!!) tornem a la càrrega amb una recomanació que em fa una especial il·lusió.

Fa uns mesos la meva mare va trobar en una capsa alguns contes de quan era petita. Creia que els tenia tots localitzats, però no, encara n'hi havia alguns en una capsa a les golfes de casa els pares. En obrir-la vaig trobar autèntiques joies, però una em va fer cridar d'alegria. Es tractava deL'Otto és un rinoceront,una novel·la que en el seu moment recordo com quelcom màgic, nou, divertit... amb aquella diversió surrealista i un punt trangressora. La generació que va créixer amb la Pippi Langstrumpf segur que sabeu de què us parlo! El llibre estava força tronat, però vaig pensar que miraria d'arreglar-lo per tal que les gatxans poguessin llegir-lo.

Doncs fa unes setmanes em vaig endur una alegria gairebé tan gran! L'Otto, juntament amb bona part de l'obra del seu autor, l'Ole Lund Kirkegaard, ha estat reeditada! Se n'ha encarregat Sushi books, el segell infantil i juvenil de Rinoceronte Editora, una editorial gallega amb una producció cuidadíssima i que edita veritables meravelles. I la col·lecció de Sushi books n'és un gran exemple: una edició de qualitat que mantéles divertides il·lustracions del propi autor i que ja apreixien en aquella edició que jo tenia de menuda (d'Alfaguara, per cert).

02-Ole Lund Kirkegaard, 01 Zoom

02-Ole Lund Kirkegaard, 01

I què té aquesta història? doncs com us deia aquell punt gamberro que agrada i alhora sorprèn als nens (si més no a la bona nena que jo era), que els convida afer servirla imaginació, a jugar, a fer entremaliadures i a ser transgressors. L'Otto és un rinoceront ens parla de'n Topper, un nen que viu en un edifici ben peculiar i que durant les vacances d'estiu viu una aventura de les que no s'obliden: amb un llapis màgic dibuixa un rinoceront que cobra vida i que revoluciona el curiós veïnat en el que viu.

Un clàssicmolt recomanable per començar les llargues vacances amb bon peu i diversió. És època de sortir, de córrer, de banyar-se a la platja o al riu, però també de migdiades a l'ombra, acompanyades, per què no, d'una bona lectura, que passi bé i sigui amena. I que ens recordi, sobretot als bons nens i nenes, que l'estiu és l'època ideal per ser entremaliat!

Llibre:L'Otto és un rinoceront

Autora:Ole Lund Kirkegaard

El publica:Sushi books

Preu: 15€

Edats: a partir de 8-9 anys (tot i que, explicat, als més menuts també els agrada!)