Criatures 08/11/2015

Excuses

2 min

Al darrer post parlava de la manca de bones històries a bona part dels llibres infantils que es publiquen avui en dia. I de la manca de contes gamberros i políticament incorrectes. De l'excés de sucre i de la manca de pebre. Doncs aquesta setmana m'ha arribat per correu un argument que m'ho tirava tot per terra: "He arribat tard perquè...".

Aquesta novetat d'Andana segueix la mateixa filosofia de "No he fet els deures perquè...", el conte que no volia comprar i vaig acabar comprant. No és més que un recull d'excuses per aquells dies en que som impuntuals. Ara no em digueu que sou puntuals! Jo ho era, però des que soc mare no hi ha manera: sembla que tingui els tempos dominats, que estic apunt d'aconseguir-ho, però al darrer moment no, no hi ha manera i acabem fent tard. Així que tenir diversitat d'excuses ja m'està bé. Però és que a més no són excuses "normals", no! Què passa si un grup de talps misteriosos ens capturen? o si quedem atrapats en una teranyina enorme? Doncs les excuses d'aquest llibre van per aquest camí. Ja veieu que d'avorrides i convecionals, res de res!

En Davide Cali és qui idea aquestes curioses excuses i un grandiós, immens Benjamin Chaud qui les il·lustra meravellosament, amb detalls que fan que en volguem més i més i que cada cop que ens mirem el contehi trobem novetats que ens havien passat per alt. Una autèntica delícia! Un d'aquells llibres que quan veus a la llibreria et criden l'atenció i que si obres ja estàs perdut! El sentit de l'humor que desprèn atrapa des del primer moment, les ganes de saber com acaba et fan seguir i seguir i la riallada final fa que te'l quedis. Una joieta! Recomenable al 100%. Pels amants de les bones il·lustracions, pels fans de les històries divertides i surrealistes i pels que, com els del meu poble, sempre fem tard. A casa ha estat un èxit i ha servit perquè les gatxans hagin recuperat el primer volum, el dels deures i els hagin estat llegint i rellegint, comentantles novetats que hi trobaven i rient juntes de les excuses que anaven llegint. Feia dies que no les veia tan enganxades! Llibre: He arribat tardperquè… Autors:Davide Calii Benjamin Chaud El publica: en catalàAndana editorial, en castellàNube Ocho. Preu:uns 12,50 € Edats: a partir de 6 anys.

stats