Criatures 10/05/2018

La millor escola catalana?

2 min
“En aquesta escola no som xivatos, som valents”

El titular

Aquests dies m'ha sorprès el titular "La millor escola catalana de l'any té més del 97% d'alumnes de famílies immigrades". Diversos mitjans, entre els quals el públic Canal 3/24, han qualificat com a millor escola catalana de l'any el centre guanyador del Premi Ensenyament en el qual s'hi van presentar en aquesta desena edició 73 escoles.

Parlar de millor quan parlem d'escoles és delicat perquè podríem donar per suposat que hi ha un rànquing amb els quatre mil centres ordenats per qualitat fins arribar a la pitjor escola. Us imagineu què passaria si hi haguessin rànquings d'escoles? Us podeu imaginar els cops de colze i martingales vàries que es farien per apuntar els fills a una escola en posicions de Champions League? I us imagineu també la segregació i desprestigi de les escoles de vintena regional? Inadmissible.

Gat amagat

Fent una simple cerca sobre el premi Ensenyament veig que és atorgat pel Cercle d'Economia i l'Obra Social la Caixa; de fet, el nom del premi és Ensenyament Fundació Cercle d'Economia i enlloc diu que l'escola guanyadora sigui la millor; el titular llaminer deu ser obra dels periodistes o potser els caps de premsa els han colat un gol per l'escaire, no ho sé.

No vull ser aixafaguitarres

El titular, tot i que enganyós, no deixa de ser bonic perquè ens dóna a conèixer una escola amb un percentatge altíssim de famílies immigrades on es fan molt bé les coses. M'encanta que les iniciatives amb col·laboracions estretes amb famílies surtin a la llum perquè en qualsevol escola és fàcilment demostrable que es treballa millor quan les famílies i el centre tenen clar que juguen al mateix equip.

Enhorabona escola Mare de Déu de Montserrat de Terrassa!

stats