L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Tot és molt confús, ja ho pots ben dir.

Llegeixo que el CAC (Consell de l'Audiovisual de Catalunya) renya a Catalunya Ràdio per una estúpida broma que van fer al cap d'Estat en el programa "Tot és molt confús" d'en Pere Mas. Es veu que a la Casa Real es van enfadar i és clar, com a bons súbdits hem de rendir vassallatge i ens hem de disculpar. Escoltant la broma realment crec que en Mas i companyia s'haurien de disculpar en primer lloc per la poca gràcia de la broma i després per traduir el nom del programa al castellà, per la seva part el CAC s'hauria de preocupar de coses més importants que una brometa mal plantejada en un programa.

Recordem que el CAC és un organisme que vetlla -entre d'altres coses- per evitar que la nostra mainada sigui víctima de tele-deixalla almenys de 6 del matí a les 10 de la nit, i per tant els podríem

28032009(002).jpg Zoom

28032009(002).jpg

demanar que facin alguna cosa contra certs programes (sobretot de tarda) on es veuen conductes molt preocupants d'alguns personatges molt peculiars, per dir-ho suau. Ja ho sé, no tenen competències en programes que no es facin a Catalunya, m'ho van deixar clar fa quatre anys en resposta a un e-mail on em queixava de la tele-porqueria en horari de tarda, però tot i l'evidència de no tenir un control del que poden veure els infants catalans crec que caldria moure peça amb altres organismes, en aquest cas estatals, per eradicar aquests programes en horari protegit. Fixem-nos què deia una guia que editava el CAC i el Departament d'Educació fa uns anys en el punt 10:

- Recordem que els infants tendeixen a imitar la manera de fer dels adults també pel que fa a la televisió.

Encoratjo doncs al CAC a intentar evitar les imitacions a certs adults que surten a la tele i si tenen competència -almenys per preguntar- els demanaria que en nom meu preguntessin a les autoritats competents:

- Quina part d'horari protegit té el Canal Gran Hermano 24 HORAS?