L'apunt docent

JRoca

Rata de biblioteca Escape Room

Un Escape room que es resol només amb llibres

Les biblioteques escolars han de tenir vida

Els que vam néixer durant els setanta -o abans- recordarem un programa que feien a la tele que es deia "El tiempo es oro". Aquest espai, presentat pel gran Constantino Romero, es desenvolupava en una biblioteca i el guanyador havia d'ajudar-se dels recursos d'aquesta, és a dir, els llibres per resoldre una pregunta final.

Aquest escape room beu d'aquell programa, es podria dir que és un homenatge i alhora pretén ser una constatació de com ha canviat la nostra vida amb l'arribada de Mr. Google a principis de segle. És possible que aquest joc que us presento agradi més als nostàlgics d'aquells programes de cultura general d'aquella època pre-Internet però com a mestre crec que la competència de cercar informació en llibres no s'hauria de perdre mai, no ho hem de permetre.

He intentat crear un joc que es pugui jugar a qualsevol biblioteca escolar, de poble o de barri i m'agradaria que només fos un preludi a un munt d'escape rooms fets per diferent gent que vitalitzin aquests espais tan necessaris que es diuen biblioteques.

Aquí teniu l'enllaç a un Sites amb totes les intruccions per fer-lo fàcilment. Gaudiu-lo i si us grada compartiu-lo.

Salut i llibres!