Criatures 13/11/2019

Petits fatxes

2 min

Ultra i dreta

Mirant els resultats electorals inevitablement els ulls se te'n van als vots de VOX al teu municipi i et pares a pensar què els passa pel cap als teus veïns per votar aquestes coses. Tot seguit penses que aquests votants tenen fills i que és més que probable que la seva mainada estigui avesada a sentir comentaris racistes, homòfobs, masclistes, contra els animals o negacionistes d'holocaust i canvi climàtic a part d'altres de més tendència estrictament patriòtica.

Tinc la sort de treballar en un poble on només un 1'66% dels votants ha posat una papereta de VOX a l'urna però no paro de pensar en els companys del col·lectiu que han de treballar en zones on la ultradreta ha pujat fort. No ha de ser fàcil intentar inculcar els valors que l'escola ha de transmetre quan aquests xoquen frontalment amb els "valors" que pateixen a casa. Parlar d'igualtat, respecte, coeducació, diversitat, convivència o ecologia és essencial per evitar que aquests testos s'assemblin a les olles però no és una missió fàcil en entorns complicats on cada paraula docent pot ser descontextualitzada i pot arribar fins i tot a denúncies com les que van fer la vida impossible als companys de l'Institut El Palau.

Amb aquest apunt simplement vull donar molts ànims a tot el professorat que pica pedra dia a dia per una educació en valors en entorns ideològicament desafavorits, sou uns herois i la vostra feina és primordial per una societat més lliure i justa.

Aconsello, de pas, visionar aquest esplèndid documental (enllaç) sobre la ultradreta a Alemanya anomenat "Petits nazis" on es tracten aquests temes.

stats