L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Pensar en els i no amb els peus

Que aquesta crisi cruel toca de ben a prop l'escola és una evidència: les sortides, les extraescolars i els pressupostos es retallen de manera que cal adaptar-se a la nova situació que ens ha tocat viure.

A casa, cadascú s'ho fa com pot i de vegades es prenen decisions -benintencionades això sí- però de conseqüències imprevisibles a llarg termini i previsibles a curt termini; estic parlant del fet de comprar sabates infantils uns quants números més grans del que la criatura necessita. Amb aquesta acció d'entrada ens assegurem que ensopegui constantment i així, a part de patacades diverses, provoca major desgast del calçat, just l'efecte contrari que volíem provocar. A la llarga els danys col·laterals per les articulacions i l'esquena poden ser importants, poca broma.

Sí, ja ho sé, això de comprar sabates més grans s'ha fet tota la vida però a l'escola detectem casos d'uns quants números i en canalla que està en creixement s'ha d'anar amb compte. Ja ho veieu, la crisi provoca patacades, literalment.