L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Hem de cagar el tió a l'escola?

La pregunta que fa de títol sembla força absurda i una mica fora de lloc però de ben segur que diverses escoles se l'estan plantejant en claustre aquests dies de preparació de curs. D'arguments a favor i en contra n'hi ha uns quants i m'agradaria exposar-ne alguns que podeu ampliar mitjançant els comentaris.

 

tió Zoom

tió

Arguments a favor

És una tradició catalana aparentment sense càrrega religiosa i per tant no ofèn a cap cultura i manté l'esperit d'escola laica.

A l'escola no tots els alumnes ho fan a casa i és funció de l'escola donar a conèixer aquesta tradició.

Es pot treballar l'arrel de la tradició.

A nivell logístic no suposa gran cosa: un tió, una manta i preparar diversos regals.

 

Arguments en contra

Hi ha nens que ja caguen el tió diverses vegades: a casa, a casa els avis materns, els avis paterns, tiets, cosins, etc..

El fet de cagar el tió s'ha convertit en una festa -més- del consumisme amb regals cada vegada millors quan originalment el tió cagava coca i poca cosa més. A més regals menys

L'escola no ha de substituir la família i això és una festa familiar.

Tenir el tió a la classe uns dies abans per alimentar-lo pot fer que diversos alumnes estiguin més pendents del tronc que del que s'explica a classe.

 

Què en penseu? Creieu que el tió ha d'entrar a l'escola per quedar-s'hi o pel contrari penseu que no hi hauria d'entrar o d'haver entrat mai? Deixeu els vostres comentaris.

A mi, tot i que m'agraden alguns dels arguments a favor si hagués de votar ho faria en contra perquè estic molt d'acord amb els quatre arguments contraris que he escrit.

Enllaç a comentaris a aquest apunt a la pàgina "Mestres al Facebook"