L'apunt docent

Jordi Roca i Font

Exigim saber la veritat!

En fa d'anys que en Sebastià d'Arbó perd el temps intentant explicar fenòmens estancats. Fa lustres que a ningú li interessa el que fan cada dia 11 uns friquis a Montserrat o les històries de les bruixes d'Arbúcies; ei, que ja hem vist el final de Lost! Volem saber la veritat sobre un tema que ens toca molt més de prop, volem -necessitem- saber com c...... s'ho fan algunes modes per entrar a les escoles: com és possible que d'un dia per l'altre la mainada s'ompli els canells d'incòmodes plastiquets de colors?

22102010672.jpg Zoom

22102010672.jpg

Val, em direu que ho anuncien per la tele i que els braçalets amb figuretes tenen certa gràcia però el que em sorprèn més és la velocitat amb la qual s'escampen aquestes coses per les diferents escoles del país.

També passa de forma cíclica amb elements que no s'anuncien a la tele com les bales, les baldufes o els scooby-doos; sí, aquells filets de colors amb el quals fas braçalets trenats. De veritat, algú ho entén? Hi ha algun Jaume Roures de les botigues dels xinos que decideixi les modes que arribaran a les escoles i fins i tot les seves durades? Com s'ho fan a nivell logístic? com poden abastir a tanta població? existeix un moll exclusiu al Port de Barcelona on els pesants contenidors carregats de bales, cromos, patacons (tazos) i scooby-doos s'amunteguen esperant els tràilers que els transportin -de matinada- per tots els racons del país?

Exigim saber la veritat!