Criatures 27/09/2012

El tresor de l'amistat

2 min

El tresor de l’amistat

L’amistat és un sentiment lliure. Els amics els podem triar. L’amistat és un bé preuat. Un valor que cal vetllar i conservar. Un tresor que dóna llum a la vida de qualsevol persona en moments d’alegria, de tristesa i de dificultats.

Com diu Tagore “és com la fluorescència”: “La verdadera amistat és com la fluorescència, resplendeix millor quan tot s’ha enfosquit.” Tenir un amic ens fa canalitzar molts sentiments d’agraïment, d’afabilitat, de generositat i d’alegria.

Coneixem, per experiència, que tant per explicar les penes com per exterioritzar les alegries, l’amic o amiga ens ajuda no només en la nostra part anímica sinó que ens estalvia malalties imaginàries o ens atenua les reals. És la millor recepta, com ens recorda el lletreret del dibuix adjunt. Realment, l’amistat és un bé apreciat que ens fa compartir amb naturalitat i sinceritat llums i ombres de la nostra vida amb aquell que estimem i del que esperem comprensió. És natural que estigui l’amistat fonamentada amb la sinceritat ja que sense ella no podríem tractar ni conèixer totalment l’amic, ni l’amic podria confiar en nosaltres. “És més fàcil atrapar un mentider que un coix”, ens diu el llenguatge popular i no ho oblidem, no compartim els nostres sentiments amb aquell que li hem atrapat una mentida. L’amic que escolta confidències doloroses pateix tant o més que l’altre i s’identifica amb ell. Aquesta afinitat amb el que pateix és el que salva qui passa un mal moment: ja no es troba sol. No es tracta de fugir de l’amic quan pateix, li donarem la llum que necessita per sortir de la foscor i, entre altres coses, estar a prop d’ell enfortirà el vincle amical.

I quan compartim les alegries també es reforça l’amistat. Plorar, riure, compartir sentiments amb l’amic, l’amiga ens reporta sempre molta pau i seguretat. Com vius, com vivim l'amistat? Tens temps de deixar la teva experiència o donar-nos una definició d'amistat?

stats