Criatures 29/01/2018

Poder parlar és estimar-se

Victòria Cardona
2 min
Invitació conversa-col.loqui
Invitació conversa-col.loqui

Poder parlar és estimar-se

“Poder parlar és estimar-se...

Havia associat la idea de l’amor a la conversa i s’ha m’han quedat unides irreversiblement com l’ungla a la carn”.

Carmen Martin Gaite

Per què m’agrada tant aquesta frase? Potser perquè cada dia haig de fer un petit esforç per escoltar sense interrompre. Suposo que és el preu d’haver tingut una família nombrosa. Una família que exterioritza el que pensa i cerca diàleg, comunicació i conversa...

Ara mateix penso en el que m’explicava una amiga perquè li sabia greu no haver gestionat d’una altra manera el que li havia passat:

La seva filla de 13 anys, en arribar de l’escola va entrar molt alegre a la sala d’estar de casa seva, a Barcelona. La mare tenia una reunió amb les amigues del col·legi rememorant vells temps.

- “Mamà, mamà, la professora m’ha dit que lo millor que puc fer és presentar-me pel Consell Escolar”. La mare va respondre:

- “Nena, primer saluda les meves amigues i no diguis “lo millor”, has de dir “el millor”.

La nena, com que era molt especial, es va dominar, va saludar a totes i es va acomiadar...

Pensem-hi!

Malament faríem si corregíssim la gramàtica a mitja explicació perquè potser els tallaríem l’espontaneïtat i els sentiments que expressen les seves paraules.

També em passa ara amb els néts adolescents i joves, així com m’havia passat amb els meus fills, que quan haig de mantenir diàlegs haig d’anar sense cap prejudici, amb molta disponibilitat de temps i amb actitud ben oberta per escoltar amb els cinc sentits.

Quantes coses es poden millorar en tots els àmbits si sabem escoltar sense interrompre!

Us deixo una invitació per si voleu assistir a la Llibreria Ona al carrer Gran de Gràcia de Barcelona el dia 15 de febrer i així ens coneixerem tot conversant!!!

stats