La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

El gest i la mirada

Gest i mirada

Zoom

El gest i la mirada

Avui diumenge, quan molts han fugit de la ciutat per gaudir d’un cap de setmana llarg, descanso rellegint algun dels meus llibres escollits. A Barcelona avui tot convida a la contemplació, poc soroll al carrer i temps per interioritzar el que es llegeix. Aquests dies anteriors he estat entrevistada pel meu llibre nou destinat a pares d’adolescents i he estat molt activa externament. Avui necessito calma i reflexió personal.

A la meva prestatgeria trobo una joia: La néta del senyor Lhin, de Philipe Claudel. Una novel·laamarada de sentiment iamb l’òptim resultat de la comunicació amb aquest llenguatgeno verbal del gest i la mirada.

El senyor Linh que arriba d’un país llunyà amb una maleta lleugera i un nadó encara més lleuger que la maleta es fa amic del senyor Bark amb un senzill: “Bon dia”. Neix entre el senyor Linh i el senyor Bark una gran comunicació i una forta amistat que proporciona canvis de color en la vida dels dos personatges.

Aquesta història ens arriba al cor, ens empeny a tenir-ne molt més i a ser solidaris amb els nou vinguts.

Per comunicar-nos amb el nostres fills, néts, família i amics,la majoria de vegades, en tenim prou amb el gest: una abraçada, una encaixada de mans, un somriure.Com també ens comuniquem amb una mirada d’aprovació, d’afecte o de reprensió.

El gest i la mirada diuen molt més que mil i una paraules.