La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Sense currículum

sense currículum Zoom

sense currículum

“Existeix una estreta relació entre ser estimat, estimar-se un mateix i estimar als altres. Per una part necessitem ser estimats per poder estimar-nos a nosaltres mateixos. Veure que algú ens estima, afavoreix la nostra autoestima”.

Michel Esparza

A la família no hem d’ensenyar cap currículum perquè ens acceptin.

Es fa ben palès que quan un s’estima, sap estimar i que la seguretat que té la transmet als fills i al seu entorn. També per qualsevol adult o criatura saber-se estimat dóna seguretat i afavoreix l’autoestima.

De tota manera cal reconèixer que som nosaltres els primers en posar-nos nerviosos quan ens trobem defectes per tant el primer que hem de proposar-nos per tenir una bona autoestima personal és acceptar-nos com som. A vegades riure’s dels nostres defectes és un primer pas per ser més condescendents amb nosaltres i així agafar bona embranzida per la millora personal.

Per tenir alta la nostra autoestima seria molt perjudicial arrossegar tots els traumes del passat, què tots i totes podem tenir. Moltes de les nostres energies quedarien aturades quan el millor és aprofitar l’experiència dels fracassos per cercar les causes dels desànims, reinventar-se i mirar cada dia endavant per aconseguir els objectius proposats. Així com tampoc seria bo tenir sentiments de culpabilitat per haver "fallat" alguna vegada quan tots som humans i ens equivoquem.

Qui fa el que pot no està obligat a més..!