Criatures 04/10/2019

Un bon record

Victòria Cardona
2 min
Un bon record: aniversari premi d'aquest blog per Stic.cat
Premis blogs Stic.cat 2011 per "La convivència, un trencaclosques"

Un bon record

Per començar amb bon peu

“La nostra major glòria no consisteix en no haver caigut mai, sinó en aixecar-nos cada cop que caiem”.

d’Oliver Goldsmith, autor d’El vicari de Vackelfield:

Tornem a la periodicitat d’entrades al bloc de “La convivència, un trencaclosques” amb energia renovada. Fills grans i néts han passat dies amb nosaltres aquest estiu i hem gaudit de bones estones, gràcies a Déu.

Si a l’últim post us comentava la importància de dedicar les vacances als nostres fills amb aquella intensitat oportuna i comunicadora que tot ho fa agradable, avui amb el temps d’estiu més llunyà i - tots incorporats a la feina o a l’escola (excepte aquell nadó que encara gaudeix de l’estada a casa amb el pare o amb la mare) - és moment d’ordre, de crear hàbits, de donar encàrrecs per tots participar de la llar i de seguir amb bona sintonia tots plegats.

Ja m’heu llegit moltes vegades que sóc amiga de la flexibilitat i enemiga de la rigidesa perquè l’ordre de casa no serà mai ni el d’un museu, ni el d’un cementiri. On hi tenim vida hi tenim també moviment, diversitat de personalitats o algun ensurt familiar que ens fa canviar tots els horaris perquè donem prioritat a aquell avi que ens necessita o a aquella malaltia inesperada que destarota tots els plans súper ben estudiats.

Nosaltres ens adaptem perquè tenim la capacitat per fer-ho i prenem la decisió encertada a l’hora de prioritzar ja que ho hem pensat bé i si ens equivoquem, rectifiquem i tornem a començar amb aquella senzillesa que fa demanar perdó si em enutjat a algú per error comès i… endavant..!

Em refereixo als mestres de l’escola especialment. De moment deixem descansar una mica als avis que em sembla que la majoria ja han fet molt i més per molts pares en temps de vacances i en canvi tenim moltes hores als fills al “cole” i ens poden orientar molt de la seva manera de ser per tractar-los a casa tan bé com es mereixen.

O sigui cadascú segons l’aire que tingui la seva família es recolzarà en l’escola i s’adaptarà amb flexibilitat i bon humor a circumstàncies diverses.

Ai.... m’oblidava del meu bon record ..!:

Moltes gràcies per llegir-me i bona tardor!

stats