Criatures 02/08/2012

Simplifica't per passar bones vacances

2 min

Simplificar-se

“No ha canviat res. Pot ser ens havíem avesat a estirar més el braç que la màniga. Doncs hem de tornar a deixar el braç al seu lloc. Els pares hem de demostrar amb la nostra vida que no és veritat que llençar el diner sigui el normal. El que és anormal no es pot convertir en normal encara que ho facin molts. Si de cas, es converteix en “anormal freqüent...”

Leopoldo Abadia (La crisis ninja)

Estem de vacances i cal gaudir dels fills i de la família. Tenim una mica més de temps que anar mirant el rellotge tot el dia i amb austeritat també serem feliços els fills volen pares simpàtics i relaxats.

Com que la vida actual és prou complicada no tenim més remei que cercar simplificar-la tot el que puguem, per dedicar més atenció a les criatures. Penso que s’ha de fer amb accions quotidianes amb aquest codi:

  • Estudiar els menús i tenir al rebost i a la nevera el què necessitem, almenys per quinze dies seguits.
  • Demanar els avis que aquests dies ens guardin els fills i aprofitar la seva disponibilitat per anar en parella sols a on us vingui de gust i actualitzar el nostre amor.
  • Retallar sopars complicats i substituir-los per altres, amb famílies amigues, amb un senzill i bo pa amb tomàquet, embotits, etc. (i no us dic una truita de patates per no donar-vos feina... sempre tenim la solució de què la porti la família que ve convidada...nyam!).
  • D’acord, el nostre fill ha de recuperar aquella assignatura que no li ha anat bé però deixem-li uns dies de vacances perquè respiri i desprès pugui estudiar amb més concentració. No li recordis a cada moment que ha de fer deures.

Et deixo aquests quatre punts i recorda: Tens a l’abast mitjans, no finalitats. Si vols ser quasi feliç pots pensar que el cotxe gran per passejar a la família, la tenda de càmping que hem comprat o els queviures etc. són eines per gaudir del descans, l’entreteniment i necessaris per refer forces i que no són despeses personals sinó que són per tots els components de la família. Potser, aquest estiu forçats per la crisi econòmica, aprendrem a simplificar en el consum i tots ens tornarem més austers i experimentarem que no anem tan atabalats per no tenir tantes birgueries, les últimes novetats informàtiques, ni tants collarets. Potservalorarem les coses petites que s'han de comprar: anar d'excursió, banyar-se a la platja, conversartots plegats....

Passarem menys angoixes. En tot cas, llibres i música que no faltin..., d’acord?

I jo amb aquests petits suggeriments m’acomiado fins d’aquí uns dies per també gaudir amb més calma dels meus.

Bones i simplificades vacances us desitjo. Temps de comunicació i de divertir-se amb els nostres.

stats