Criatures 11/05/2012

Pautes i diàleg

1 min

Pautes i diàleg

Com reforçar l'obediència Fa pocs dies vaig donar una xerrada-col.loqui a As Coaching a Girona amb molt bona assistència de pares entusiasmats en "acompanyar", per no dir "coachignar", als seus fills.

Al col.loqui em van preguntar com s'ho podíen fer resoldre la desobediència, el "no vull fer-ho" del fill a qualsevol edat que tingui.

La solució rau en les lletres de la diapositiva de l'exposició. Es pot llegir.

Cal preveure, cal donar pautes. Han de ser poques però s'han de donar i dir molt clares i si convé escriure-les en un lloc visible. Per què no a la porta de la nevera?

Avui també en aquest "post" les meves paraules són poques. Diuen que una imatge val més que mil paraules i poques ordres donades als fills amb gest ferm i simpàtic també són més efectives i donen millors resultats que atabalar-los i improvisar el que s'ha de fer i demanar-los moltes coses que a vegades no tenien ni idea que les havien de complir. I, sempre diàleg, especialment a l'adolescència.

Avís:

El dia 31 de maig haig d'anar a una escola de Mataró a parlar de "Compaginar l'afecte amb l'autoritat", per a pares de totes edats.Si algú vol assistir-hi m'ho pot demanar a aquest mail: mailto:vicardona@ono.com

stats