La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Llibres, roses i signatures

sant jordi, llibre i roses Zoom

sant jordi, llibre i roses

“És el temps que li has dedicat a la rosa el que l’ha fet important per a tu”Saint Exupery

Els nostres fills han de rebre el mateix afecte que el príncep "petit" dedicava sempre a la seva rosa. No així Saint Exupery que n'havia tractat a tantes que no valorava a la rosa més important, la seva esposa Consuelo Sucin. (Un altre dia en parlarem d'això en un nou post). No és perdre el temps explicar contes ni tenir la casa plena de llibres pels nostres fills, és fer-lis un bon favor, deixar-lis un llegat.

Quan tenia tretze anys em va regalar un diari semblant al llibre de pàgines en blanc que teniu a la fotografia (el meu -això sí- amb candau i claueta) en el qual hi escrivia els meus pensaments més íntims, la relació amb les meves amigues i amics, les rebel.lions pròpies de l’edat viscudes a casa meva i tantes històries més; era una eina idònia per pensar, reflexionar i deixar-se anar explicant sentiments i vida.

Aquell diari meu personal avui ha quedat substituït per aquest bloc de Criatures, per forces articles i per llibres d'educació, llibres escrits per ser llegits per tothom. Cada vegada veig més clar que haver viscut a una llar a on el pare era un intel.lectual i la mare - a part de ser molt petonera i "cantar" per casa - llegidora dels “russos”, el Zweig o en Llor, entre d’altres, novel.les que jo amagava a sota un llibre de Wodehouse o de Dickens per anar devorant, segurament fonamentant la base per tenir amor a l’escriptura i a la lectura tan enriquidores per la vida de qualsevol persona.

El dia 23 d’abril és la gran festa de Sant Jordi, el patró de Catalunya. Avui us deixo les signatures que tinc per les llibreries per si algú o alguna em vol venir a veure.

Si no sóc puntual ja em perdonareu. No sé quin trencaclosques hauré de fer per sortir de l’hora x d'una paradeta i estar a la mateixa hora a l’altra. No tinc el do de l’ubiqüitat.

P4230044 Zoom

P4230044

11h a 12h. GARBÍ - DINS DE LA LLIBRERIA C/VIA AUGUSTA Nº 9

1h. a 2h. ABACUS - ILLA - AV. DIAGONAL C/ NÚMANCIA (DECATHLON)

4h. a 5h. PROA - DAVANT LA BOTIGA RBLA . CATALUNYA, 102

5h. a 6h. CASA DEL LLIBRE - PASSEIG DE GRACIA, 62

6h. a 7h. CATALONIA - Pº GRACIA Nº 2 # RONDA SANT PERE

7 a 8h. BERTRAND - DAVANT LA BOTIGA RAMBLA CATALUNYA, 37