Criatures 09/10/2012

Complicitat entre família i escola

2 min

Complicitat entre família i escola Em complau comunicar-vos que Editorial Viceversa m'ha fet una edició molt acuradad'aquest últim llibre meu "Quién educa a mi hijo?"en el que parlo de l'educació dels nostres fills (per no variar... és un tema quem'ajuda a aprofundir, a observar i escoltar cada dia). Amb reflexions, suggeriments, anècdotes ivivències faig unbon recurregut per les situacions quotidianes que conformen el dia a dia de la vida de familia i del'escola.He intentat donar-vos aquelles petites eines que animen a pares i docents a educar amb bon ànim i entusiasme. No ho dubtem: som pares i docents amb defectes, però, si ens coneixem i fem autocrítica, podem rectificar. Som pares i docents amb limitacions, però, si les acceptem, podem conviure-hi amb bon humor. Qualsevol procés de millora personal, demana una actitud positiva per resoldre dificultats. Aquesta actitud positiva es transmet als fills i als alumnes, que progressen sense sentir-se insegurs. També, tots som persones amb qualitats, que són els punts forts que ens ajuden a seguir amb optimisme en la tasca de l’educació Són molts els valors que els pares, desitgem fomentar en les vides dels nostres fills i molts els somnis que hem dipositat en ells. No volem estar sols en aquesta tasca perquè estem convençuts que necessitem l’ajuda del col·legi, on el nostre fill passa una bona part del dia, de la mateixa forma que el col·legi necessita la nostra, en participar i integrar-nos en els actes que s’hi organitzen.

Tenim docentsque desperten la creativitat dels nostres escolars com el currículum que ens presenta aquesta mestra que "sap fer galetes". Us agradarà molt!:http://www.youtube.com/watch?v=70iSEMNVE_M&feature=share La funció del centre educatiu és, fonamentalment, la d’impartir uns coneixements de totes les matèries, que els pares no poden donar, i de reforç i recolzament complementari per ajudar l’alumne a desenvolupar la seva formació completa en tots els àmbits de la seva personalitat.

Desitjo que les reflexions i el temps que he dedicat a pensar i repensar el que ha quedat escrit a "Quién "Quiéneduca a mi hijo?" us sigui de molta utilitat per tenir bona complicitat amb l'escola i remar junts en la mateixa direcció. Ens hi ajuda la reflexió d'aquesta bona frase: "L’objectiu principal de l’educació és el de crear persones que siguin capaces de fer coses noves i no simplement de repetir el que altres generacions han fet; persones que siguin creatives, inventores i descobridores. El segon objectiu de l’educació és el de formar mentalitats crítiques, que puguin verificar i no acceptar-ho, sense reflexionar el que se’ls ofereix.” Jean Piaget

stats