Els més guapos del món

Olga Vallejo

Guapa

El cap de setmana hem vist Shrek un parell de cops. Era la primera vegada. Ha anat bé per riure, perquè el nen em pregunti i comenti, una vegada rera una altra, Per què la princesa és verda? I la bruixa? No l’he vist. Tu l’has vist? A mi no m’agrada verda. A tu?, i per recuperar allò de La bellesa està a l’interior.

He tingut moment de satisfacció màxima quan la nena m’explica que La princesa verda sembla lletja, però ella i el Shrek s’ho passen molt bé junts… He aprofitat per fer un incís sobre la bellesa física i el pas del temps. Que es noti que s’apropen els 40:

- Saps què? Quan jo era jove… Quan era molt jove, era més guapa. Tenia els ulls més grans, tota la roba em quedava bé…

La nena em mira i diu:

- A mi em sembles guapa, mama.

M'he emocionat. L’he petonejat, li he dit que l’estimo, que és molt maca i que m’encanta semblar-li guapa.

Una mica més tard he pensat que què maco és quan els fills et perceben tan perfecta, tan bona, tan intel·ligent i tan ideal. Deu ser dur quan toquen de peus a terra i tu caus del pedestal. La vida. Aprofitarem l’amor incondicional per quan vinguin maldades.