Criatures 30/04/2016

5 coses (que no es diuen) dels grups de whatsapp de pares

2 min

Qui m'hauria dit que tenir una família nombrosa em convertiria en tota una community manager dels meus fills. Els gestiono diferents grups de whatsapp que acumulen un constant degoteig de missatges poc rellevants. Tinc els grups de pares de tres classes diferents, el grup d'esports, el grup de l'esplai i els grups temporals d'aniversaris, regals i esdeveniments variats.

Si us acabeu d'incorporar a algun grup de whatsapp dels vostres fills potser us va bé saber que:

- Hi ha grups alternatius. A banda del grup oficial de la classe, hi ha el grup oficiós. Existeixen grups B de la classe, petits submóns on es comenta en paral·lel el dia a dia de l'escola. Les mares que més bon rotllo tenen entre elles formen petites comunitats de tres o quatre membres amb els mateixos objectius: demanar deures i comentar el dia a dia. Potser algun dia s'equivoquen de xat i descobriu algun d'aquests grups paral·lels.

- Tindràs fotos de tots els llibres de text del teu fill al mòbil. Que bonic és rebre tot el tema 4 de medi en fotografies. 38 fotos, com a mínim, que s'acumularan a la teva galeria. Sempre hi ha alguna mare (no ens enganyem, són mares) que farà fotos de tot el capítol perquè el nen de torn que s'ha deixat el llibre pugui preparar l'examen a temps. Com a mínim tindràs lectura garantida a les hores mortes i ja no et caldrà llegir el revers dels pots de xampú.

- L'educació del grup és extremadament refinada. És una de les coses que més m'ha sorprès, la quantitat de vegades que un mateix grup pot dir "gràcies". Potser després ens trobarem al passadís de l'escola i remugarem un bon dia sense gaires ganes, però al grup, tot són agraïments a les petites coses. Prenguem nota: després del primer "gràcies" els altres potser ja no calen.

- Objectes perduts les 24 hores. És la veritable essència del grup. Rebreu fotos de mitjons d'esport bruts, pots de xampú sense amo i altres missatges que van a la recerca i captura del jersei perdut. També és d'agrair que només la persona que troba l'objecte es manifesti.

- Et demanaran deures per missatge privat. I aquí és on em poso seriosa. Pensem en els mestres que dediquen hores de la seva reunió de pares a explicar-nos la importància que té que els fills s'organitzin, que agafin hàbits, que aprenguin a ser autònoms i que assumeixin les conseqüències de no fer deures. Ens ho expliquen a l'escola, ho llegim en articles i és de sentit comú. No és bo que ens convertim en "pares helicòpter" que tot el dia sobrevolem per damunt dels fills però... ho seguim fent i ho seguim demanant. Continuem fent d'agenda dels fills, potser no al grup de la classe però ho fem en privat.

És moment de fer cas als mestres ( els veritables especialistes en educació) que ens ajuden cada dia en el repte d'educar. Ah! i no em vull oblidar la proposta d'incloure el mestre en el grup de whatsapp de la classe. Només els faltaria això. Ja eduquen una trentena de criatures unes vuit hores al dia. Crec que els pares ja hem de venir educats de casa en virtuts com la prudència, la discreció i la moderació. Al whatsapp, menys és més.

stats