2 min
La biblioteràpia és especialment efectiva entre els nens i nenes, ja que els contes, àlbums il·lustrats, novel·les i còmics ajuden molt a abordar temàtiques complexes.

Hola a tots i totes. Em dic Laura Garcia i soc periodista literària. Des de fa 5 anys gestiono l’agència de comunicació literària Plataforma 80grams. Fa 10 anys vaig llegir un article sobre la biblioteràpia i de seguida em va fascinar la idea de poder ajudar a entendre millor els nostres sentiments i emocions a través de la literatura. Vaig començar a investigar sobre la biblioteràpia i vaig descobrir que a Estats Units i a Anglaterra, entre altres llocs, és una disciplina molt establerta amb grans resultats. Des d’aleshores he estat treballant per fer realitat un somni: portar la biblioteràpia a casa nostra. Durant aquests anys m’he estat formant, i sobretot he estat llegint molt per poder destriar els millors llibres per tractar cadascun dels sentiments i emocions més comunes al nostre dia a dia. 

El somni es va fer realitat el gener de 2020 amb Booklife. Biblioteràpia i prescripció literària, un projecte global que a través de tallers, xerrades, guies de lectura i prescripció personalitzada recomana literatura per tractar temes com la por, el dol, la culpa, la resiliència, la gelosia, l’angoixa, tant per a adults, com per a joves, com per a nens i nenes. A Booklife treballem només amb ficció de tots els gèneres perquè la ficció ens permet una distància emocional que fa que el procés d’anàlisi i acompanyament sigui més efectiu. 

Des del seu inici Booklife ha fet prop de 100 tallers i xerrades amb una gran acollida. La biblioteràpia és especialment efectiva entre els nens i nenes, ja que els contes, àlbums il·lustrats, novel·les i còmics ajuden molt a abordar temàtiques complexes amb els més menuts que necessiten un llenguatge diferent amb referents propis. La biblioteràpia és una gran eina per treballar amb les escoles i amb les famílies perquè els donem eines molt útils i divertides que a més ajuden a augmentar el gust per la lectura. 

I això és el que intentarem en aquest blog, recomanar-vos llibres per treballar amb els més menuts diferents conflictes, situacions, sentiment i emocions del seu dia a dia. 

Espero de cor que us sigui útil i que la literatura us ajudi tant com m’ha ajudat a mi. 

Bona setmana i bona lectura! 

stats