Cristina Serret

Els passatemps

Fer passatemps és una bona manera de passar l’estona quan estàs avorrit o tens molt de temps lliure. Però, a més, aquests jocs també són una bona manera d’entrenar el cervell i practicar habilitats com el llenguatge, la lògica o la memòria. Avui et proposem que resolguis aquesta sopa de lletres trobant aquestes sis paraules: sopa, neu, abric, trineu, col i patí.

Els passatemps / MARTA CAYUELA Zoom

Xifres, lletres i misteris

Quin és el teu passatemps preferit? Les sopes de lletres, els mots encreuats o els sudokus? Potser el de trobar les diferències… N’hi ha de molts tipus. Uns, busquen jugar amb les paraules. Uns altres, amb els nombres. I també n’hi ha d’observació i de lògica, com els enigmes o els jeroglífics.

Did you know?

Crosswords were forbidden during World War II because they were used to pass secret messages

Com més en fas, més en saps

Oi que quan vas començar a sumar semblava molt difícil, i ara ja ho fas de cap? Doncs amb els passatemps passa una cosa semblant. La primera vegada que intentes resoldre’n, pots tenir la sensació que no te’n surts. Però igual que amb les sumes, com més en facis, més fàcil et semblarà!

Single digits

The name ‘sudoku’ comes from two Japanese words: su, which means number, and doku, which means single. Translated, it means ‘single numbers only’

I si no te’n surts…

Els passatemps no van mai sols. Sempre van acompanyats de la solució, que en un moment donat ens pot anar molt bé per trobar aquella paraula o aquell número que ens té aturats. Això sí, sol estar en una pàgina diferent. D’aquesta manera ens eviten la temptació de mirar-la de seguida i ens obliguen a pensar una estona més.

Jocs de quiosc

Als quioscos de premsa hi venen llibrets de passatemps de tota mena. N’hi ha que són una barreja, i altres que només són d’un tipus. També en fan per a totes les edats i nivells, així que segur que en trobaràs algun que t’agradi. Als diaris també se’n publiquen cada dia, i hi ha moltes persones aficionades que hi juguen diàriament.

La solució

LA SOLUCIÓ Zoom

LA SOLUCIÓ / Marta Cayuela