Cristina Serret

Les mandarines

Les mandarines són la llaminadura perfecta. La natura ens les ofereix ben embolcallades amb una pell fàcil d’enretirar. La seva polpa és dolça i sucosa, i els grills tenen la mida justa per menjar-los d’una sola mossegada. I, per si tot això no fos prou, també són una de les menges preferides dels tions!

Les mandarines / MARTA CAYUELA Zoom

De l’arbre a la taula

La mandarina és el fruit del mandariner. Pel color i la forma s’assembla a la taronja, però és més petita. Té la pell rugosa i la carn està dividida en grills que se separen molt fàcilment. De mandarines n’hi ha de diverses varietats. També és molt famosa la clementina, de gust molt dolç i fàcil de pelar.

Did you know?

Mandarin trees do not lose their leaves in winter and produce fragrant white flowers

Una fruita que es menja a glops

¿Sabies que la mandarina conté molta aigua? És per això que, quan mossegues un grill, la boca se t’omple de suc. També ens aporta vitamina C i minerals.

No en llencis la pell

La pell de la mandarina també es pot aprofitar. Si la deixes assecar, la podràs fer servir per preparar infusions. Només cal que escalfis aigua i, quan estigui ben calenta, hi submergeixis la pell assecada. Deixa passar uns minuts, cola-ho i tindràs una deliciosa beguda de mandarina. I, si no, sempre la pots donar al tió. Recorda que, a ell, la pell de mandarina li agrada moltíssim.

A winter fruit

The peak season for mandarins is between autumn and spring

La mandarina catalana

Les comarques del Baix Ebre i el Montsià són famoses per la seva producció de mandarines. La clementina de les Terres de l’Ebre té el segell indicació geogràfica protegida, que és un distintiu de la seva qualitat.