L'AGENDA DEL CRIATURES
ARA BALEARS

Família, què podem fer?

Si tens alguna proposta, envia-nos-la a agendacriatures@arabalears.cat

Dissabte, 12 de novembre

Fira de la Carabassa. La localitat de Muro celebra aquests dies la Fira de Tardor, amb un seguit d’activitats adreçades a tota la família i que tenen la carabassa com a protagonista. A les 10.30 h a la plaça dels Abeuradors, hi haurà un taller de llanternes, organitzat pels Dimonis de sa Pedrera. A les 12.30 h davant l’esplanada de l’Ajuntament, tindrà lloc una globotada infantil. Ja a l’horabaixa, a les 16.30 h davant el mateix Consistori, es durà a terme una animada festa infantil, a càrrec de Cucorba. A les 17.30 h arribarà el moment de la processó de llanternes, amb un itinerari que començarà a la plaça del Comte d’Empúries, recorrerà diversos llocs del poble i acabarà a la plaça de la Constitució. Finalment, a les 18.15 h, correfoc infantil.

‘Overbooking’. La Casa de Cultura de Campanet acull aquest espectacle de pallassos per a adults i infants, a càrrec de Lluís Colom. Serà a les 18 h. A partir de 5 anys. Des de 3 euros.

‘Cigüeñas’. Sessió de cinema al Teatre de Capdepera (dissabte 12 i diumenge 13) amb Junior, una cigonya que treballa a l’empresa la Muntanya cigonya. Ara, està a punt de ser recompensada amb un ascens, però, de sobte, tot canvia. Serà a les 17 h. 5 euros.

‘Solos’. Al Centre Cultural Can Jeroni de Sant Josep de sa Talaia, la companyia Ymedio Teatro presenta aquesta obra de teatre, una mirada tendra i entranyable al pas del temps i la vellesa. Serà a les 21 h. Gratuït.

Visita al castell de Bellver-Museu d’Història de la Ciutat. Activitat per a infants de 6 a 12 anys. A partir de la visita a aquest lloc emblemàtic de Palma, podran conèixer millor la figura del cèlebre beat Ramon Llull. Serà al castell de Bellver a les 11 h. Gratuït.

‘Per què no hi ha pingüins al desert?’. El CaixaFòrum de Palma presenta una activitat en què els més petits podran entendre els processos d’adaptació que permeten que algunes espècies puguin sobreviure i evolucionar. Serà a les 11.30 h. A partir de 6 anys.

‘Què t’ensumes’. Taller per a famílies amb infants de 6 a 12 anys al voltant de les sensacions olfactives. Una experiència interactiva que vincula la memòria amb l’olfacte, a partir de l’exposició Reproductibilitat 2.2 colección olorVISUAL. Serà a Es Baluard de Palma a les 11.30 h. 1 euro.

‘Villa’s Brothers’. Espectacle del Circ Bover que té com a protagonistes dos germans mexicans, dos guerrillers antiherois i que arriben a Mallorca per reprendre la revolució en el punt on la deixaren els seu repadrins. Serà als jardins de la Misericòrdia de Palma a les 11 h i al carrer Major de Búger a les 17 h. Per a nins de 3 a 13 anys. Gratuït.

‘Cosita Linda’. L’hora del conte ens du una història inspirada en l’amistat real sorgida entre Koko i All Ball, un goril·la i un gat. L’activitat anirà a càrrec de Clara Pol i es durà a terme a la llibreria Agapea de Palma. Serà a les 11 h.

‘La rana encantada’. El local 9 del centre comercial Sa Teulera de Palma acull aquest contacontes, que inclou una manualitat, per a grups de 10 nins acompanyats d’un adult. Serà en dues sessions: de les 10 a les 11 h i de les 11 a les 12 h. Espectacle gratuït.

‘Si jo fos un gat’. Taller per a infants de més de 4 anys. L’activitat, organitzada per la llibreria Baobab i que es durà a terme a la biblioteca Illetes, consistirà en la lectura del conte i la creació d’un moix de plastilina. A les 11.30 h.

‘Piratas de la impro’. El Centre de Cultura de la Colònia de Sant Pere presenta aquesta aventura de pirates, de la companyia teatral Improibiza. L’espectacle està orientat a un públic infantil i familiar, que haurà d’improvisar de valent. Serà a les 20 h. 5-10 euros.

‘El Principito’. El Teatre d’Artà apuja el teló per oferir al públic familiar la versió d’aquest clàssic immortal d’Antonie de Saint-Exupery, a càrrec de la companyia de dansa Pasodos-Laura Macias. Serà a les 20 h. 15 euros.

‘Una aventura helada’. La sala Dante de Palma acull les darreres funcions d’aquest musical sobre les aventures de dues princeses, Ana i Elsa, al regne d’Arendelle. Serà a les 18 h. 10 euros.

‘Vine, tria el personatge que vulguis ser i et pintarem la cara’. Una activitat divertida a l’Abacus de Palma per als més petits de la família, que hauran d’anar acompanyats d’un adult. Per a infants de 3 a 12 anys. A partir de les 12 h. Gratuït.

‘Fràgil’. El teatre Catalina Valls acull aquest espectacle de pallassos, de la companyia eivissenca Cownidoscopi. És una història muda però plena de tendresa, comicitat i lirisme. A partir de 5 anys. Serà dissabte 12 a les 18 h i diumenge 13 a les 12 h. 1-10 euros.

‘Pinocchio’. El clàssic de Carlo Collodi arriba de la mà de La Baldufa. Pinotxo tornarà a viure i a emocionar. L’espectacle rebé el premi al millor espectacle i a la millor direcció Feten de l’any 2015. Serà dissabte 12 a les 18 h, a l’Auditori d’Alcúdia i diumenge 13 a les 12 h al Teatre de Manacor. 6 euros.

Diumenge, 13 de novembre

‘Pirates - Yujujaijuu!!’. En el marc del festival Fes ha ha, el Trui Teatre apuja el teló per al públic infantil amb aquest divertit espectacle interactiu, que posa en relleu el poder dels somnis i el valor de l’amistat. A les 12 h. 10 euros.

‘Vola Valentina’. L’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar acull aquesta emotiva història, a càrrec de Centimets Teatre. Bernat i Valentina són dos caragols eixerits que s’enamoren i decideixen compartir la seva vida. Serà a les 12 h. A partir de 3 anys. 2 euros.

‘Els contes de ma mare l’oca’. Espectacle d’ombres a partir de la música de Ravel i d’una tria de fragments de contes populars de Charles Perrault. Serà a les 11 h al castell de Bellver. A partir de 5 anys. Gratuït.

Grup Uapidubi. En el marc de la XIX Fira de l’oliva, la plaça Major de Caimari es convertirà en l’escenari d’un divertit espectacle d’animació. A les 12 h.

Dilluns, 14 de novembre

‘Quin embolic d’emocions’. Les emocions han fugit de l’armari i na Carme i na Clara, per poder tornar a dormir, les hi hauran de tornar a posar. Aquest espectacle d’actrius i titelles de Disset Teatre tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Sineu a les 17 h. Per a nins entre 3 i 9 anys. Gratuït.

Dimarts, 15 de novembre

‘El castell encantat’. La Biblioteca Municipal d’Andratx acull aquest divertit espectacle de teresetes per a infants. L’activitat anirà a càrrec de Teresetes Paradís. Per a nins de 4 a 12 anys. Serà a les 18 h. Gratuït.

Dimecres, 16 de novembre

‘Contes per a bebès’. Aquest espectacle d’ombres i projeccions per a infants anirà a càrrec de Blanca Alonso. Serà a la Biblioteca de Selva a partir de les 11 h.

Dijous, 17 de novembre

‘Contarelles’. La Biblioteca Municipal d’Alaró acull aquest entretingut joc d’improvisació teatral. Serà a les 18 h. Per a infants de 5 a 10 anys (els menors de 8 han d’anar acompanyats d’un adult). Gratuït.

Divendres, 18 de novembre

‘Ca na Infancia’. Una nova entrega del contacontes a la Biblioteca Pública de Santa Eulària, a Eivissa. A càrrec d’Encarna de las Heras i els monitors de Garantia Juvenil. A les 17.00 h.