Què llegim aquesta nit?
Oci a casa 03/12/2022

Deu llibres perquè els cagui el tió

Són novetats editorials de literatura infantil i juvenil per a totes les edats

3 min
Una nena llegint
1.
‘La desastrosa aventura d’una pela de plàtan’

Alicia Acosta i Lorenzo Sangiò. Flamboyant Editorial


‘La desastrosa aventura d’una pela de plàtan’

Un àlbum il·lustrat escrit per passar-s’ho bé. A dins, no hi trobareu cap moralina, però sí molt d’humor, afecte i respecte per les persones grans. Perquè... ¿heu trepitjat mai una pela de plàtan? ¿Heu vist mai caure algú per haver-ho fet? Aquesta història tracta d’això, d’una pela de plàtan que acaba on no toca, a terra… i provoca el caos a la ciutat. Recomanat a partir de 3 anys.

2.
'La muntanya'

Ximo Abadía. Zahorí Books



'La muntanya'

Continua la col·lecció de viatges visuals de Ximo Abadía per als més petits amb aquest llibre, on podreu explorar l'aventura de passar un dia a la muntanya i tota la pila d'activitats que poden engrescar els infants: fer-hi una excursió, jugar amb la neu o conèixer alguns dels animals que hi viuen. Recomanat a partir de 4 anys.

3.
‘Amb aquesta línia’

Luisa Vera. Combel Editorial

‘Amb aquesta línia’

Inspirada per la tècnica artística de dos genis creatius com Paul Klee i Saul Steinberg, l’autora combina en aquesta obra l’art i el joc. Proposa als petits lectors que descobreixin els objectes que s’amaguen darrere d’una línia infinita que surt per primer cop a la coberta del llibre i que els acompanya fins al final. Sense separar-se del paper, la línia dibuixarà una habitació, un jardí, una ciutat..., fins a tornar a l’habitació de la protagonista. Recomanat a partir de 5 anys.

4.
‘No m’agraden les moneiotes’

Juan Feliu. Takatuka Editorial


‘No m’agraden les moneiotes’

Tornen les divertides aventures de n'Esteisi i en Pimiento, i ara amb un nou format! En un sol llibre de tapa dura hi trobareu cinc històries noves d'aquesta insòlita parella d'amics que com sempre us farà riure amb les seves originals històries plenes d'humor. En aquestes noves aventures l’Esteisi es vol convertir en youtuber, però les seves germanes, que també ho són, es riuen d’ella perquè no té seguidors; la Shanon se'n burla perquè no ha passat el covid i s’ha de fer una prova de PCR; va amb en Pimiento a visitar la seva família i gairebé no la deixen dormir; es fa el seu propi banyador de sirena —a la piscina totes van vestides de sirena—, i presencia una inspecció al menjador de l’escola, on les noies han de parlar dels seus menjars preferits. Recomanat a partir de 5 anys.

5.
'La treva'

Toni Galmés. La Galera


'La treva'

La primera obra com a autor i il·lustrador de Toni Galmés és un conte de Nadal il·lustrat i un cant a l’esperança, el retrat d’un episodi històric inoblidable. Ens situa a Brussel·les el 25 de desembre de 1914. Immersos en plena Primera Guerra Mundial, els soldats britànics i alemanys que lluitaven a les trinxeres van decretar un alto el foc espontani i van aturar els enfrontaments; un oasi de pau d’una sola nit. Aquella nit de Nadal no van existir els bàndols: els soldats van encendre espelmes, van cantar nadales i, fins i tot, van jugar un partit de futbol. Recomanat a partir de 7 anys.

6.
'Shrek'

William Steig. Blackie Books


'Shrek'

Blackie Books inaugura una nova col·lecció que recull els millors àlbums de la història de la literatura infantil, en gran format i en edició col·leccionista. L’obren amb el llibre més famós de William Steig, Shrek, un ogre lleig i malhumorat, però amb un gran cor, que recorre el món a la recerca d’aventures i es troba amb ases, bruixes, cavallers, dracs i, finalment, una princesa tan horrible i adorable com ell. Recomanat a partir de 7 anys.

7.
‘Connectats sense apagar el cervell'

Mónica Díaz-Ponte i Raquel Gu, BoldLetters

‘Connectats sense apagar el cervell'

Un manual molt pràctic i necessari, divertit i il·lustrat, perquè els preadolescents puguin saber com actuar en aquest entorn que anomenem virtual, però que té moltíssim a veure amb la seva vida real. Ofereix trucs i tècniques perquè puguin navegar de manera assenyada i segura a la xarxa, mantenint la seva privadesa, desenvolupar el seu sentit crític, gestionar adequadament les seves relacions socials, tant a les xarxes socials com en altres plataformes, per aconseguir un equilibri entre la seva vida virtual i real. Recomanat a partir de 8 anys.

8.
'Somriu'

Raina Telgemeier. EntreDos Editorial

'Somriu'

Els lectors preadolescents i adolescents se sentiran plenament identificats amb la Raina, l'heroïna d'aquesta novel·la, amb la seva recerca d'identitat, les relacions amb els seus amics i els primers conflictes amorosos. Una novel·la gràfica que tracta sobre l'ús d'aparells d'ortodòncia per part d'una preadolescent que serà víctima de burles i altres mesquineses per part dels seus companys. Recomanat a partir de 8 anys.

9.
'Els Robotots i l’hidra de Lerna’

Oriol Canosa i Jordi Sunyer. Animallibres

'Els Robotots i l’hidra de Lerna’

Arriben les dues primeres missions dels Robotots, una nova sèrie d'aventures interestel·lars protagonitzades pels Robotots i inspirades en els dotze treballs d'Hèrcules. La primera missió serà alliberar els habitants del planeta Lerna d'un monstre terrible que els turmenta nit i dia. Recomanat a partir de 10 anys.

10.
‘Una noia disfressada de clarinet'

Andreu Martín i Ferran Orta. BiraBiro

‘Una noia disfressada de clarinet'

Andreu Martín torna a la novel·la juvenil amb un relat policíac i amb ritme trepidant. En Tomás Giménez, Tom-Tom per als "amics", porta una vida bastant anodina fins que un dia és testimoni d'una escena tan estranya com esfereïdora. L'Atalaya Díez, la noia més atractiva i interessant del seu curs, s'ha ficat en un embolic que agafarà dimensions desmesurades i que hauran de resoldre en la festa de disfresses més peculiar que han viscut mai, perquè res és el que sembla i ningú és qui diu ser! Recomanat a partir de 13 anys.

stats