Criatures 11/11/2016

El meu desig: la millor educació per als meus fills

2 min

Tinc el costum de fer una llista dels somnis que vull realitzar i aleshores elaborar un pla d'acció per aconseguir-los. Ho faig cada primera setmana de mes. Ahir va tocar. Vaig tancar els ulls i vaig intentar sentir que és allò que més il·lusió em fa. I de dins les entranyes em va sorgir el desig que els meus fills ( i tots els nens i nenes) rebin la millor educació del món. Vull estar tranquil·la i saber que els adults que els acompanyem estem dipositant en ells les llavors de l'èxit i la felicitat enlloc d'infondre pors, crear limitacions i originar el sentiment de culpa.

Quan ets adult i analitzes el teu bagatge mental, te n'adones com, tant les millors coses com les pitjors, són apreses. Per què aleshores no podem afinar la nostra precisió i obsequiar el nostre planter de criatures tan sols amb el més sublim? Que la nostra experiència valgui d'aprenentatge i que utilitzem l'auto-anàlisi per transmetre només el germen que ha resultat fèrtil a la nostra vida. Per exemple, si tots recordem amb recança el mal gust de la comparació entre nens i nenes, per què exposar-los ara a la mateixa experiència, si podem constatar que personalment no ens ha comportat res productiu?

Quan tanco els ulls i m'imagino la millor educació del món per als meus fills, veig una situació on els nens i nenes es troben amb persones que senten passió per el que estan fent. Que veuen la feina de mestres com la millor oportunitat per posar en marxa el compromís de gestar una societat tal i com ens mereixem. No busco una escola moderna ni tradicional, vull on lloc a part de les modes on el que importa són els fets i no les paraules. Tan em fa l'etiqueta amb que és classifiqui la pedagogia, només demano que respecti les característiques de cada individu i que promogui aquesta diferència com el més preuat potencial que posseeix la humanitat. Promovent a l'hora la interrelació dels uns amb els altres, fent veure als infants que l'única manera d'assolir fites majors és unint els seus talents. Només vull una educació basada en el sentit comú, on es busqui el bé dels alumnes per sobre de qualsevol altre interès.

La millor educació del món és aquella en la que els infants surten cada dia amb un somriure de l'escola, plens de ganes d'emprendre projectes i provar noves experiències. És aquella que obre les ments dels alumnes i els condueix a anar més enllà del que mai s'haurien imaginat. És aquella que és com una gran aventura en la que saben d'on parteixen però mai on arribaran, ja que van traçant el trajecte a mesura que evolucionen. És el viatge de la seva vida durant el qual passen per llocs fascinants, viuen situacions extraordinàries i sobretot descobreixen noves maneres de fer, de ser i de pensar que els transformen per sempre.

Només vull una educació que estigui d'acord amb els meus fills. Que sigui coherent amb les seves característiques. Ells són espontanis, alegres, valents, intrèpids, intel·ligents, creatius, apassionats, enèrgics, amb molta personalitat i profundament enamorats de la vida. És ben fàcil, oi? Així em proposo brindar-los una educació espontània, flexible, vital, alegre, creativa, intel·ligent, extremadament bella i feliç. Exactament com són ells.

stats