Criatures 28/02/2011

I per postres... Gelat de la mama!

4 min

Baby Gaga. Aquestes paraules podrien semblar les primeres vocalitzacions d’un nadó o elnom artístic d'una jove cantant. Però res a veure, aquest és el nom d’un nou gelat.

M’agraden els gelats. No us ho negaré. M’agraden especialment els gelats que fan a la gelateria Brezzia del Passeig de Dintre de Blanes i els que fan a Gelaaati!Di Marco al carrer Llibreteria de Barcelona, per no parlar dels que fan a la Campana al carrer Princesa. M’agraden els gelats artesanals, de gustos innovadors i sorprenents, com el de Mascarpone i figues que fan a Blanes. En sóc fan. Ho el meravellós gelat de merenga que fan Gelato Fantasy a Venècia! El somio!!!

Els gelats agraden a tothom que conec, bé a ma mare no li fan ni fred ni calor però en general agraden a grans i petits.

Recordeu a Daniel Angerger i el seu formatge de llet materna. Doncs li ha sortit competència. A la gelateria The Icecreamists de Londres han creat un nou gelat anomenat Baby Gaga, un gelat que té com a base llet materna. Després l’aromatitzen amb vainilla de Madagascar i amb un toc de ratlladura de llimona però la base és la llet humana. El crític gastronòmic Gael Greene que ja va degustar el formatge d’Angerer va declarar:

"No és el gust el que em xoca", va escriure. "És molt suau, lleugerament dolç, el sabor suau semblant al de l'albercoc en conserva amb un pessic de pebre vermell. És la textura inesperada que és tan desagradable. Estranyament suau, inflable, com la pana cota".

Això sí, no cal que mireu vols per viatjar a Londresper tastar tal curiositat gastronòmica. Han mort d’èxit i els ha calgut penjar el cartell de “sold out”. Doncs sí, esgotat. Han mort d’èxit, no han donat abast i el Baby Gaga ara per ara només és un reclam.

Això sí, ja tenen voluntàries que molt amablement, i a canvi d'uns 17 euros per menys de 300 mil·lilitres de llet els la vendran per poder posar de nou a la venda el gelat de moda.

El que resulta curiós és que la gent mostra, aparentment, poc interès i rebutja en veu alta tastar tal creació. De fet hi ha una enquesta festa per Daily News que diu que a un 71% els fa fàstic i no el volen ni olorar.Un 24% s’anima a fer un tast, i un 5 % diu que no ho té clar. I mira peron ja no n’hi ha!

Aquestamena de sentiment de canibalisme és força curiós, perquèla majoria de nosaltres bevem i mengem llet i formatges de vaques, cabres i ovelles desconegudes però molts senten una aversió radical a tastar la llet humana. Fa fàstic? Fa respecte? És un tabú?

Em resulta força curiós aquest tema, jo que sóc una fan dels gelats de llet de vaques desconegudes no sé si em sento atreta per un gelat de llet humana. No ho veig tan exòtic.

Ara que s’han lluït amb la foto promocional! A qui se li pot acudir introduir un biberó en tot això? Ja barregem Xurres amb Merines! A part de l’esperpèntic i suposat espectacle transgressió amb aquesta cambrera vestida estil Lady Gaga el que volen és vendre i crear polèmica, perquè potser no tastaries mail el gelat de llet materna però et passes per la botiga a fer el xafarder i de pas a tastar-ne un altre.Sense mencionar que mig món parlade la teva botigueta de gelats.

I embolica que fa fort! Les coses han anant més enllà i la gent de PETA ha aprofitat el rebombori per convidar als propietaris de Ben & Jerry’s a deixar d’utilitzar llet de vaca per fabricar els seus gelats i els anima a utilitzat llet humana. Els representants de la marca de gelats han replicat que la llet materna es la millor opció per les criatures i que ells seguiran amb la fabricació de gelats amb llet de vaca.

Però la gent s’ho ha pres seriosament han sorgit grups al Facebook de addictes als gelats que volen aturar semblant bogeria! Quina por que tenen! Ja es veuen sense poder tastar gelat mai més! O el que és pitjor veuen a lesmareslactantsexplotades igual que les vaques.

No sabem què passarà, potser d’aquí a no tant i per obra i gràcia de la crisis ens haurem de plantejar vendre’ns la llet per si als negociants els passa pel cap crear una línia de làctics fets amb llet humana.

Veurem aquest estiu quines novetats tenim, sincerament no em veig amb el de llet materna entre mans mentre pugui gaudir del de mascarpone amb figues fet amb llet de vaques desconegudes.

stats