Què hi ha per menjar?

Cinc bars amb un parc a la vora per fer una cervesa mentre la canalla gaudeix

Un dels grans reptes de la paternitat és aconseguir fer plans d'adults compatibles amb les criatures

Joana Costa
3 min
Parc infantil davant del bar El Kasparo a la plaça Vicenç Martorell.

BarcelonaUn dels grans reptes de tenir infants, fins ben entrats els anys, és la possibilitat de fer plans adults o alguna activitat que s'hi assembli mínimament, com per exemple prendre una cervesa en una terrassa sota la tranquil·litat dels raigs de sol. Una gran opció per aconseguir fer compatibles aquests plans és buscar ponts possibles entre els dos plans de vida (el de l'adult i el de l'infant): això és, trobar parcs infantils o zones on la canalla pugui córrer amb la seguretat que donen, per exemple, les zones per als vianants, i alhora garantir que hi haurà una mica de bar o terrassa on poder seure i donar-se un petit homenatge vermuter. La bona notícia és que casa nostra, amiga del bon beure i també dels parcs infantils, és plena d'aquestes opcions i només cal tenir-les presents perquè tothom gaudeixi, plegats però amb prou marge, del seu temps lliure.

Us proposem cinc plans a la ciutat de Barcelona.

1.

En un interior d'illa

Els interiors d'illa són una solució urbanística estupenda per situar-hi parcs infantils i, per què no, opcions de restauració que tornin el ciutadà al seu estat de tranquil·litat natural. Situat a la placeta de Joan Brossa, entre Còrsega i Aribau, hi ha un parc infantil d'allò més complet al costat de la terrassa de l'Hotel Evenia Rosselló. A banda de servir-hi menús entre setmana i en cap de setmana, a la carta hi tenen tapes tradicionals per fer més divertida l'estona al costat del parc: truites, pa de coca, pernil ibèric, croquetes i patates braves, a banda de plats principals, entretenen els que s'hi acosten a fer el vermut.

2.

Al cor del Raval

En aquest cèntric barri hi ha una àrea que oxigena completament el veïnat i on la canalla té un espai de joc per divertir-se, la plaça de Vicenç Martorell. Just al costat, els adults que acompanyin la canalla a aquest recinte poden fer una parada de plaer al Bar Kasparo, una terrassa on es diu que hi serveixen les millors tapes i plats del dia del barri i on les croquetes de bolets tenen una fama especial. En aquest racó amb vistes directes al parc infantil hi serveixen des dels típics esmorzars amb croissants, cafès amb llet, brownies i cookies fins a hummus, truita de patates, seitons, vermut i anxoves.

3.

En una placeta a Balmes

Pot semblar impossible que els embussats carrers de Balmes i Aribau puguin ser sinònims de calma i relaxació. Doncs res més lluny de la realitat. El Monocrom és un bar situat a la plaça de Cardona i els seus vins i tapes se serveixen al costat d'un petit parc infantil amanit amb un tobogan i un trenet. Es tracta d'una zona molt tranquil·la travessada pel carrer de Laforja, un petit vial que uneix discretament però eficaçment els grans eixos d'Aribau i Balmes. Els seus secrets són, a banda d'una acurada selecció de vins, els bunyols, les croquetes i els filets d'anxova per fer-hi un aperitiu d'allò més ampli.

4.

Entre arbres centenaris i escultures

Entre les parisenques cases de la plaça Francesc Macià, el Turó Park amaga una zona per passar-hi una estona de meravella. Es tracta del cafè Pinhan Jardí Secret. Amb uns tocs d'influència turca, aquest bar serveix cafès, cookies, cerveses i tapes clàssiques de patates i olives enmig d'un oasi de tranquil·litat. Per passar una estona de plaer també hi tenen poké bowls, pastissos, sucs i el Manhattan Deli, un entrepà de pastrami amb ruca i mostassa de rave servit en pa de brioix. El bar està envoltat d'arbres centenaris de considerable envergadura i d'espais sense perill on la canalla pot jugar. A més, en el mateix parc hi ha una àrea de joc infantil amb gronxador, molla i una àrea de multijoc. Un plus d'aquest parc inaugurat a primers del segle XX és la quantitat d'escultures que amaga (un plaer per als ulls adults).

5.

Al cor del Guinardó

A la plaça del Guinardó hi ha un bar que pràcticament abraça un parc infantil: una mica més i les taules es posen a dins del sorral de la canalla. Es tracta del bar Cat Guinardó, un establiment per als que busquen la tranquil·litat i el vermuteig clàssic dels bars d'abans, els que no servien modernitats sinó tapes de sempre. Cafès, tapes clàssiques i cerveses tirades per al plaer de la clientela són els seus trets distintius.

Però certament les possibilitats són moltes, amb altres opcions estupendes com les que donen les cafeteries dels centres cívics de Can Déu, a la plaça de la Concòrdia, i de Vil·la Florida, al carrer de Muntaner. També l'àrea metropolitana té molts bars i restaurants per fer-hi un beure mentre la canalla juga, com per exemple el Restaurant Can Mercader del parc homònim a Cornellà i els bars del Parc de Torreblanca, a Sant Joan Despí, i de la plaça de la Pau a Sant Just Desvern. Només cal explorar.

stats