Criatures 07/07/2010

Tinc dos pits. Oi?

3 min

A veure noies fem recompte; tenim dos ulls, tenim un nas i dues orelles i dos pits... Sí, dos...no??? Quan recordo les meves lactàncies hauria agraït en certes ocasions posseir un tercer pit. No us ha passat? Si puc triar-ne la situació ho tinc clar. Me l'hauria plantat a l'esquena. Sisplau! A la nit, quan ja fa hores que aguantes amb la mateixa postura, que et fa mal tot fins i tots els cabells, poder girar-te d'esquena i que la criatura no protesti perquè hi ha un pit de recanvi hauria estat una benedicció. O quan els portes en el fulard a l'esquena, un pit funcional a l'espatlla seria una alleujament.

Una de les coses que donem per segures és que les dones tenim dos pits, però això no té perquè ser sempre així. Una de cada 200 dones té més de dos pits, el que s'anomena polimàstia.

Aquests pits accessoris son una reminiscència del nostre passat, segurament les nostres encendres tenien diversos parells de pits amb els que podien alletar a una camada complerta sense problemes.Com podeu veure l'antiga cresta mamaria anava des de l'aixella fins a la zona genital a vegadesfinsa l'interior de la cuixa.

Mireu aquesta imatge d'una dida. La criatura que hi ha dreta al seu costat mama de l'exterior de la cuixa. Però no m'acaba de convèncer aquesta opció. Descartada.

Normalment aquestes glàndules quan apareixen en una dona no són funcionals, és a dir no hi ha teixit suficient per fabricar llet però hi ha casos documentats en els que aquests pits extres si produïen llet.

Un dels cassos més extraordinaris correspon a una dona francesa que al 1886 va ser presentada a l'Acadèmia Francesa de Medicina. La dona tenia ni més ni menys que cinc parell de pits funcionals. Deu pits en ple funcionament, mare meva quin pes. Per cert aviso que l' imatge per il·lustrar-ho no es gens agradable.

Altres dones famoses de la historia també han tingut aquests peculiaritat. Anna Bolena sembla ser que també tenia tres pits. De totes maneres sembla que en el seu cas podria ser una calumnia. En aquell temps es pensava que les bruixes tenien mugrons extres amb els que donaven de mamar als seus familiars. Així una berruga o una piga podia ser un mugró maligne.

A la Venus de Milo també li volen veure un tercer pit sota l'aixella dreta, sembla que hi ha teixit funcional i per això hi ha una petita protuberància que no seria casual.

Un altre personatge és Artemisa d'Efes. És la deessa de la terra i la fertilitat i durant molt temps es va pensar que el que mostrava al seu tors eren pits. Però si us hi fixeu són força estranys. Són molt caiguts, no són gens hemisfèrics com el pit d'una dona, no tenen mugró ni arèola. No us recorden un altre cosa?? Sembla ser que potser no eren pits el que lluïa sinó testicles que li col·locaven per invocar la fertilitat de la terra.

Us evito saber de qui eren els testicles! Ehhenmm!

Com ja veieu no és un fet del tot estrany i per tant si descobriu que la piga que teniu a l'aixella produeix llet no us preocupeu.

En aquest cas, el de la foto,hi ha teixit i mugró. En altres casos hi ha mugró sense teixit i una tercer opció és teixit sense mugró. Moltes dones després de parir noten a la zona de l'aixella una inflamació considerable. Si hi ha un mugróaccessori pot tot sortir llet. Per sort en pocs dies i si no es manipula el teixit mamaria deixa de produir llet i el volum disminueix fins a normalitzar-se i desapareix

Si no hi ha mugró cal també evitar la manipulació per aconseguir que el teixit deixi de produir en pocs dies i la ingurgitació d'aquesta zona baixi, perquè penseu que no necessàriament aquest teixit axil·lar està en contacte amb la resta de teixit del pit. Per tant "buidar" el pit en les preses no té perquè disminuir el volum del teixit axil·lar.

Estic segura que us deixo fent reconta i inspecció general de les pigues del vostre cos.

Pd/Accepto fotos

stats