Criatures 02/10/2013

SMLM (no hi ha festa)

3 min

Gent, com sabeu cada any celebrem la SMLM la primera setmana d’octubre, però aquest any després de 13 anys de celebrar la Festa de la Lactància, hem optat per no fer-la. Bé, a ALBA fem la festa des de l’any 2000. La festa va sorgir de la necessitat dedonar visibilitata la lactància i al nostre grup, de les ganes de demostrar que alletar era quelcom normal i que erem moltes les que ho fèiem. En aquell moment la premsa ens feia cert cas i la notícia apareixia als diaris al dia següent. Certament cadascú explicava el que volia i sovint semblava un acte molt friqui per qui ho veia des de fora: 400 dones alletant a la vegada al Parc de la Ciutadella!!!

Aquest any, com sabeu, ALBA ha dedicat un esforç brutal a l’organització del X Congrés de FEDALMA, i encara que no ho sembli l’organització de la Festa de la Lactància requereix temps i ganes. I nosaltres encara estem ficades en temes post congrés i estem literalment esgotades.

Per altre banda les coses s’han complicat i els requeriments de l’ajuntament han augmentat. Fa només un any només calia presentar una instància per demanar l’ús del Parc de la Ciutadella i la Glorieta del Parc o posteriorment el Parc del Nord. Aquest any ens han demanat un assegurança de responsabilitat civil que val uns calerons i aquest fet més la despesa que suposa en general: material, lloguer d’escenari, actuacions.... Ens hem adonat que potser no ens val la pena.

No és que no sigui una trobada màgica i preciosa però en aquest moment de retallades ALBA també les pateix i moltes sòcies s’han donat de baixa i les subvencions s’han de reduït de manera espectacular. Els diners que ens arriben de les sòcies i les subvencions hem decidit dedicar-los a formació per les nostres assessores, guardar-los per comparar llibres, pagar inscripcions a cursos o el que calgui.

No he faltat a cap Festa de la Lactància, m’he encarregat de gran part de la logística de la Festa i realment ho he gaudit cada any però aquest any no pot ser... De tota manera dins ALBA també hi ha qui no tenia cap mena de ganes de no fer la Festa: Inma Marcos, Débora Singh, Jemina González, Maria Berruezo... i altres tenien ganes de celebrar la SMLM i fer quelcom. Així que hem decidit fer una xerrada el dia 11 d’octubre al Centre cívic de Sant Andreu. Una xerrada a càrrec de la pediatra i experta en lactància Hortènsia Vallverdú que portarà per títol: " El recolzament veritable a la LM: el gran repte de la pediatria"

I com que en el fons som unes romàntiques i ens encanta estar juntes tenim una proposta informal. El dia 6 d’octubre ( aquest diumenge) ens trobarem a les 11h al Parc de la Ciutadella a la zona posterior de la glorieta, si voleu unir-vos a nosaltres només cal que porteu una fulard o quelcom per posar a terra i ganes de xerrar, ganes de rebre abraçades i petons, ganes de parlar de com creixen les nostres respectives i criatures i com nosaltres ens hem fet més Belles! I evidentment que si voleu parlar de dubtes tetils allà ens tindreu en petit comitè, en família gaudint d’un matí a la fresca!

Però recodeu que hi ha moltes ciutats i pobles que si ho celebren així que per tots: Feliç Setmana Mundial de la Lactància Materna!!!!

stats