Criatures 16/08/2010

He parit una camionera

3 min

Era una coseta dolça, d'imatge angelical, el meu trosset de vida, més tendre que el pa...però els seus rots eren apoteòsics.

La Maria amb menys d'un any no fa ver mai un sol rot per iniciativa pròpia, però quan vaig parir l'Abril vaig pensar durant una bona temporada que dins aquell cos en miniatura hi havia la reencarnació d'un camioner, com a mínim!

Com podia ser? Una cosa és un rotet discret, simpàtic, satisfactori... Però els seus rots feien tremolar la terra. Mamava molt ràpid, en deu minuts com a molt. Al acabar l'havia d'incorporar a tota velocitat per que sinó a part del rot em retornava per via ràpida una quantitat de llet suficient per tenir-me que posa roba neta.

Jo com a mare lactant era força discreta, no m'agradava massa cridar l'atenció. Per tant els rots de la meva rateta era un calvari per les meves galtes. Em podia encendre en segons. Quina vergonya! A mi no em feia vergonya alletar en públic, em feia vergonya el que venia després de la teta, el tro sonor que feia que tothom es girés a mirar-nos. És clar, primer em miraven a mi amb cara de sorpresa. Jo tenia més números de ser la culpable d'aquell soroll que la meva angelical nineta. I jo mirava a la nena per demostrar d'alguna manera que jo era innocent i que la culpable era la coseta de quatre quilos que tenia als braços. Deixo per un altre dia altres temes escatològics, pets i caques sorolloses que també tenen delicte.

El tema dels rots és un tema que angoixa a les mares, pares i avies primerenques. Sembla que el rot sigui condició sine qua non, si no hi ha rot no han acabat de menjar és més si no ha fet el rot no ha menjat bé.

El rotet és un altre importació de l'alimentació amb biberó, com sempre ens emportem el millor. Un biberó té llet i aire però el pit només té llet. Molts metges han dit allò de: "No el deixis massa el pit que només pren aire". Mani???? Què passa que el meu pit els 5 primers minuts és un sortidor de llet i al cap de 15 un sortidor d'aire? Veus, aquesta capacitat la desconeixia! De veritat hi ha metges que sembla que la bata blanca els ha tocat a la tómbola. Tants anys estudiant per donar aquesta resposta tan ximple!

Les criatures de teta que mamen en bona postura i no tenen dificultats de succió ( tel lingual) no empassen aire i no els cal expulsar aire al acabar de mamar perquè l'aire no ha entrat per enlloc, tenen la boca segellada amb un pit. Però seguim pensat que els cal fer un rot per quedar satisfets. El miteté tant de pesque ha arribat als ninots, sí, fins i tot "el bebé glotón" que mama,etregala un rot al acabar de mamar!

És cert que poden empassar aire però no l'empassen mentre mamen. La millor manera per evitar que una criatura acumuli gas dins seu com una bombolla és donar-li teta al primer gemeguet, quan comencin a donar cops de cap com un pica soques, quan comencin a fer miols de gat i a girar la cara.... En aquell moment cal posar-los al pit i d'aquesta manera no ploraran i no empassaran aire. Una criatura acumula aire al plorar, el reuneixen a volums increïbles que els inflen com globus aerostàtics i per tant produeixen les conegudes molèsties digestives.

Tots els productes de farmàcia i homeopàtics per evitar els gasosos són com sempre, una nova franja de mercat per lucrar a més d'un.

Per acabar us explico que aquest post l'he pogut arrodonir gràcies a una avia.

Sí, una avia que tenia clar que això del rot és summament important i que cal fer-lo sempre. L'avia havia informat degudament a la seva filla que era de la màxima importància que la criatura efectués un rot després de prendre el pit ja que si no era així la criatura corria el risc de fer el rot mentre estava estirada i plàcidament adormida i és clar si aquesta rot anava acompanyat de llet la nena corria el risc d'ofegar-se. Gràcies per la informació, però no cal ser tan tràgica ni tan alarmista. El no fer el rot, per sort, no és causa de mortalitat infantil.

Per cer si la criatura s'adorm i no ha fet rotet no cal ni tocar-la! Si li cal fer un rot tranquils que us ho farà saber, si dorm plàcidament és evident que no li cal. No desperteu el camioner que porta a dintre!

stats