07/01/2022

Joana, el regal més bonic

2 min

Aquest any els Reis d’Orient han arribat a casa nostra per avançat. Han vingut mig any abans i ens han portat un regal insuperable, el més bonic i valuós del món: una nina de veritat, de nom Joana, que em té el cor robat; la meva primera neta, filla del meu fill gran i de la seva companya d’ànima i de vida.

Doncs sí. Soc àvia, i és de lluny la notícia més joiosa que comparteixo amb vosaltres en aquests onze anys de Flors de Bach. Una àvia ben poc original, enamorada de la seva neta com la majoria d’àvies de la terra, com l’altra àvia i els dos avis d’aquesta criatura preciosa i les nostres respectives parelles, com les seves besàvies i tota la família. Nosaltres, peces singulars i essencials del seu univers vital; ella, sol immens i estel brillant del nostre.

Quina delícia, seguir contemplant i cuidant la vida a través teu, petita i bonica Joana, amb una tendresa nova que eleva a infinit la que he pogut experimentar com a mare. Amb tu prossegueix aquest gran miracle de la vida i per a tu tinc ara caramels a les butxaques que abans no tenia. En el teu mirar veig el tresor que ets i que sou totes les criatures del món, i en cada batec teu sento la profunda delicadesa que deleja l’ànima humana per desplegar i expressar feliçment la seva essència única i irrepetible. Per a tu, nineta estimada, anirem teixint un cobrellit interminable de carícies, amanyacs, bells contes i dolces paraules, per celebrar-te i embolcallar-te cos i ànima, per correspondre amb bellesa a la teva bellesa i encendre a dins teu espurnetes de màgia.

No em cansaré de donar les gràcies als teus pares per haver-te portat al món i a les nostres vides i haver-te fet tan bonica. A la teva mare, per declarar-se fan de les àvies –ella adora les seves– i dir-nos que serà molt feliç si tu ens adores a nosaltres. I al teu pare per confessar-me que, ara que et té a tu, comença a fer-se una idea de com deu ser el meu amor per ell. A tots dos els estimo i estimaré més encara estimant-te.

I vosaltres, benvolgudes lectores i benvolguts lectors, sapigueu que a partir d’ara, en cada text, en cada frase, en cada paraula meva orientada a l’educació i a la criança, bategarà de rerefons la carona de la Joana. La seva petja en el meu cor esdevé llum i alè nou en la meva vida i per a la meva tasca.

stats