25/07/2020

Com lliguen molts joves?

2 min

Les converses que m’agrada tenir amb els meus fills adolescents són les que s’assemblen menys a les que jo podia tenir amb els meus pares. Jo tenia algun amic que fins i tot buscava consell, per a les seves relacions amoroses, en la seva mare. Jo mateix, en més d’una ocasió, m’havia aprofitat d’aquesta consellera tan infreqüent per parlar de la mena de coses serioses que no podia, ni de bon tros, comentar als meus pares.

El món ha canviat molt. Els professors sempre hem tingut un punt de vista privilegiat en relació a les preocupacions adolescents, perquè no són pocs els que ens pretenen explicar la vida. Però a mi aquest paper no m’ha agradat mai. M’estimo més mantenir una certa distància. Els he escoltat, però no he volgut preguntar gaire. Amb els fills i amb els amics dels meus fills és tota una altra cosa. De tant en tant sorgeix una d’aquestes converses que jo no vaig poder tenir mai. I ho trobo fantàstic.

Conversa només de nois sobre l’art de lligar: em diuen que es lliga, bàsicament, a Instagram. De fet, la majoria de followers són noies que ja coneixen i han vist en alguna ocasió. Quan decideixes actuar, t’has d’abstenir de posar likes a les fotografies on les noies surten amb biquini o amb poca roba. Preferiblement, has de posar likes a les fotografies on surten amb el gos. D’aquesta manera no s’endevina que busques sexe desesperadament i, a més, pot semblar que t’agraden els gossos, la qual cosa és un afalac per a la propietària. Entre aquest primer like i el següent, cal deixar passar una setmana. Hem de simular que no tenim cap pressa. Estem relaxats. No volem aclaparar ningú. Amb un segon like hauríem d’aconseguir que ella també ens en faci algun en alguna foto (on procurarem semblar naturals i senzills). Si no hi ha likes, oblidem la història. Si n’hi ha, ja podem penjar una instastory -una foto o un vídeo que només estarà actiu 24 hores-. Si hi ha respostes, es pot iniciar una conversa al Direct, l’aplicació de missatges d’Instagram. Tres o quatre dies després, ja ens podem trobar amb la noia. Ha de ser un territori neutre, un lloc conegut, sense gaire intenció. I la trobada, si va bé, s’acaba amb un primer petó amb llengua. Caldran tres o quatre trobades com aquesta, amb abraçada final, les mans al cul de l’altre, abans de passar a una altra cosa.

Converses que em diverteixen. Em fa enveja no haver-les pogut tenir amb els meus pares.

stats