22/07/2022

Bon estiu

2 min

BarcelonaEns llevem i engeguem la ràdio. Sembla ser que la presència del tauró a les platges de Sitges ja no ens ha de preocupar tant. Sort en tenim, perquè d’aquesta manera podem fer un espai dins l’ànima per acollir les notícies d’avui.

Escoltem amb atenció que no hi ha manera que el Vaixell d'Open Arms obtingui els permisos per salpar, perquè una burocràcia absurda i injusta el manté al port de Barcelona. A continuació parlen dels campaments i nosaltres ens imaginem el gran desengany de monitors, monitores i dels mateixos acampats. Aquesta notícia connecta amb les altes temperatures que es preveuen i amb el risc extrem de sequera. Segueixen les matances a Ucraïna; els morts no els provoca el canvi climàtic, sinó la incapacitat humana de controlar la bogeria que dia a dia alimenten la cobdícia i el poder.

Seguim escoltant i ara toca economia. El resum que ens fem és aquest: tot anirà pitjor. La inflació superarà el que estava previst, s’alentirà el creixement econòmic, els preus pujaran i ves a saber què passarà amb el gas i l’electricitat.

A continuació la justícia. La Fiscalia demana sis anys de presó i 21 d’inhabilitació per a la presidenta del Parlament; costa creure que aquesta sigui la mateixa Fiscalia que arxiva els casos que afecten la casa reial o els casos relacionats amb els tractes de favor que s’atribueixen a la presidenta de la Comunitat de Madrid o a l’alcalde de la mateixa ciutat. La cirereta del pastís judicial la protagonitza avui l’advocat del Tribunal de Justícia de la Unió Europea quan dona la raó a les tesis de Pablo Llarena. Si la justícia belga no podia denegar l’extradició de Lluís Puig, podria ara passar el pitjor; després no ho tindrien fàcil Puigdemont, Comín i Ponsatí.

Finalment, abans que ens expliquin com van els fitxatges milionaris del món del futbol o la venda d’entrades pel segon concert d’Eufòria, encara ens fan saber que l’any 2030 Barcelona, si algú no hi posa remei, rebrà uns 900 creuers, és a dir, uns 3,5 milions de creueristes.  

Que bonic devia ser veure un tauró a les platges de Sitges! Com ens ho farem per educar entremig de tants i tants taurons d’aquests que no neden pel mar? Amb l’ànima saturada, a tots els que llegiu Criatures perquè us interessa l’educació us desitgem bon estiu. Perquè és l’únic que podem fer, desitjar que les vacances ens ajudin a agafar forces per tornar-hi, malgrat tot.

stats