A.F.

El teatre infantil pren Montmeló

El Fitkam celebra la seva sisena edició i programa més d’una vintena de funcions

Escena d'una obra de teatre infantil / FITKAM Zoom

L'Associació de Professionals del Teatre Infantil i Familiar, Kacu Mensi, amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Montmeló, organitza la 6a edició del Fitkam, la Fira de Teatre Infantil, que tindrà lloc a Montmeló de divendres a diumenge. 

Des de divendres a la tarda, Montmeló acollirà 23 funcions de gèneres tan diversos com el teatre visual, els titelles, el circ, el clown, els contacontes o els musicals. El Fitkam tindrà lloc en 6 espais diferents del municipi i oferirà una oferta variada en gran, mitjà i petit formats, així com en localitzacions exteriors.

En la seva sisena edició, l’organització manté la intenció de convertir-se en una gran festa del teatre infantil i familiar, on tothom hi té cabuda, tant famílies com programadors i professionals del sector. Gairebé 5.000 persones van participar en l’edició del 2017.  

Programació 

El president de Kacu Mensi, Lluís Rovira, i el director artístic, Agustí Coll, es mostren molt satisfets amb la qualitat de la programació d’enguany i asseguren que s’ha fet el programa de tal manera que es mantingui la proximitat i l’essència que caracteritza l’esdeveniment i, alhora, es faciliti l’assistència a tots els espectacles tant als espectadors com als programadors. Com ja es va fer l’any passat, la convocatòria per participar a la fira s’ha obert a totes les companyies del sector. 

El Fitkam tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de maig en 6 espais diferents de Montmeló

Per la seva part, l'Ajuntament de Montmeló està molt satisfet d'acollir una nova edició del Fitkam. Fa 6 anys que s'aposta per aquesta festa cultural d'espectacles creats i pensats per al públic familiar amb l’objectiu de transmetre valors, promoure la reflexió i estimular la imaginació d’infants i adults. 

Enguany el Fitkam comptarà amb una carpa de circ situada a la plaça de la Vila de divendres a diumenge, on es podran veure els espectacles 'Teatre de funàmbuls', de la companyia Circ Xic, i 'El globus vermell', de Mo Clown Cia. La resta d’espais interiors i exteriors són els Jardins de la Torreta, la Sala de la Concòrdia, el Teatre de l'Agrupa, la Sala Polivalent i la Sala Polivalent Petita, que és l’espai dedicat als infants de fins a 3 anys.

La fira ha programat 23 representacions de 18 companyies professionals

Els espectacles i companyies que formen part de la sisena edició del Fitkam són: 

DIVENDRES 25 de maig 

 • Teatre de funàmbuls (Circ Xic) – Circ

DISSABTE 26 de maig 

 • Papallones (Carles Cuberes) – Poesia musical
 • Mr. Arlet (Moi Jordana Cia. de Circ) -  Circ, manipulació d’objectes
 • Teatre de funàmbuls (Circ Xic) – Circ
 • Nyam, nyam (D’aquidalla) – Teatre i música 
 • Bianco (Teatre Labú) – Teatre visual
 • Bergamotto show al carrer (Bergamotto) – Clown gestual 
 • Dins la panxa del llop (De paper) – Titelles, dibuix, música i projeccions
 • El globus vermell (Mo clown cia) – Teatre clown
 • La Filomena va al riu (Pengim Penjam) – Titelles i actriu
 • Quo no vadis (La Pera llaminera) - Comèdia 

DIUMENGE 27 de maig 

 • L’arbre dels xumets (El replà produccions) – Titelles
 • Els cistells de la caputxeta (Samfaina de colors) – Musical
 • Teatre de funàmbuls (Circ Xic) – Circ
 • Osset meu & the soundbox (Bruc Brothers Company) – Teatre i música
 • Singing Talent Show (Cia M&M i Namar Producciones) – Teatre musical
 • El Senyor de les Baldufes (Cia Pénelope i Aquiles) – Circ
 • En Joan sense por (Més tumàcat) – Titelles
 • La rateta que fregava l’escaleta (Dreams teatre) – Teatre musical
 • La volta al món en uns quants contes (Jomeloguisojomelo.com) – Contes itinerants

Dins la panxa del bou de la companyia De paper Zoom

Dins la panxa del bou de la companyia De paper / Fitkam

Entrades

Una altra novetat d’aquesta edició és que les entrades es poden comprar anticipadament per internet a través del portal Tic Tac Tiquet fins divendresTambé es podran adquirir, de forma presencial, entrades i abonaments al centre cultural La Torreta cada tarda de 16.00 a 20.00 h, del dimarts 22 al divendres 25. Durant el cap de setmana, dissabte i diumenge, les entrades es podran adquirir al Punt d’Informació, ubicat a l’Ajuntament de Montmeló (Plaça de la Vila, 1).  

El preu de l'entrada és de 3 € per als adults i 2,5 € per als menors d’edat. Enguany, i com a novetat, hi ha l’opció de comprar un abonament de 6 entrades, que poden ser per a espectacles diferents, per un cost de 12 €. Cal adquirir una entrada per persona i espectacle. Els infants de 0 a 3 anys tenen entrada gratuïta a tots els espectacles, sempre que no ocupin seient. Els espectacles itinerants i els programats en els espais exteriors tindran accés lliure, sense entrada.

'Osset meu & the soundbox' de Bruc Brothers Company Zoom

'Osset meu & the soundbox' de Bruc Brothers Company / Fitkam

Com és habitual, també s'han previst els dinars populars, que tindran lloc als Jardins de la Torreta dissabte i diumenge.