Cristina Serret

Quina suada!

Tot l’any esperant que arribi l’estiu i ara no parem de queixar-nos de la calor! Per sort el nostre cos té un sistema de refrigeració infal·lible: la suor

Per què suem? MARTA CAYUELA Zoom

Per què suem?

Per rebaixar la temperatura del cos. La suor apareix quan fa molta calor, quan fem exercici físic i també quan tenim febre

Com funciona?

Quan fa molta calor les glàndules sudoríperes que tenim per tot el cos segreguen la suor, que és aigua amb sals minerals. L'aigua fa servir la calor del cos per evaporar-se i així en rebaixa la temperatura.

Lots of sweat glands

The average person has 2,6 million sweat glands in their body

Per què fa pudor?

La suor per sí sola no fa mala olor, però quan es barreja amb els bacteris de la pell es genera aquella pudor que pot ser tan molesta.

Quines parts del cos suen més?

Segur que ho has endevinat: les aixelles! També el front, els palmells de les mans i les plantes dels peus. És on es concentren la major part de les glàndules sudorípares, que són com les aixetes de la suor.

Litres of sweat

A person usually sweats between 0,5 and 1 litres a day. Athletes can lose up to 5 litres!

Aigua que surt i aigua que entra

Ja has vist que quan suem perdem aigua. Per això és tan important recuperar-la bevent, sobretot ara a l'estiu o quan fem esport. Si no ho fem, ens podríem deshidratar i trobar-nos malament.