A.F.

4a edició de Familiaria a Empúries

Hi haurà activitats i tallers per a tota la família

4a edició de Familiaria a Empúries / MIRIAMUSICMEDIA Zoom

Un dia a l’any, la seu d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) programa una jornada especial destinada a la cultura en família per promoure la descoberta del jaciment a grans i petits. Es tracta del Familiaria, dia en família a Empúries, que se celebrarà demà de 10 a 20 h. En aquesta quarta edició l’organització amplia els tallers de recreació històrica adreçats als nens i nenes, a causa de la seva alta demanda. El Familiaria oferirà visites guiades familiars, visites en 3D al fòrum romà i a l’àgora grega, un concert del reconegut grup familiar Xiula, un concert participatiu de Bufa&Sons i un espectacle teatral itinerant de la mà de la companyia Teatre Nu basat en la faula grega 'La llebre i la tortuga'.

El Familiaria és una activitat principalment dirigida al públic del país i pensada per a la descoberta del jaciment grecoromà compaginant cultura i oci. S’hi oferiran una vintena de tallers i activitats pensades per a nens i nenes de totes les edats; alguns dels tallers estaran relacionats amb la història del jaciment, com els tallers d’arqueologia, mosaics, ceràmica, gastronomia romana, taller de màscares de teatre, jocs romans i taller de policromia, i també n’hi haurà de temàtiques diverses com la de pintacares i un taller d’anxoves de l’Escala.

S’hi oferiran una vintena de tallers i activitats per a nens i nenes de totes les edats Zoom

S’hi oferiran una vintena de tallers i activitats per a nens i nenes de totes les edats / MiriaMusicMedia

L’entrada del Familiaria dona accés al recinte arqueològic del MAC d'Empúries durant tot el dia, amb l’opció de poder dinar als seus jardins fent un pícnic o aprofitant els 'food trucks' que s’hi instal·laran. Si es vol, també es pot sortir una estona del recinte i tornar-hi a entrar, per anar a la platja o visitar els voltants del jaciment.

L’activitat és organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i la productora Pistatxo Produccions, promotora del Festivalot de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala. El preu de l’entrada anticipada és de 12 euros, i de 15 euros el mateix dia a taquilla. Els menors de 5 anys no paguen entrada. Es poden comprar les entrades anticipades aquí.